Öğrenciler tarihi AYTO Kültür Evi’nde öğrenecek. 25.08.2014

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aydın Ticaret Odası arasında Aydınlı öğrencilerin, AYTO Kültür Evi’nde Aydın kültürünü ve tarihini yerinde yaşayarak öğrenmesi amacıyla bir protokol imzalandı.

 

Efeler Öğretmenevi Toplantı Salonunda yapılan protokol törenine İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Abdullah Sefa Yüksel ile Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken ve AYTO üyeleri katıldı.

 

Protokol öncesinde konuyla ilgili olarak bilgi veren AYTO Başkanı Hakan Ülken, “AYTO’nun bir Kültür Evi var. Bu Kültür Evi kurumumuzun daha önceden bir kazanımı ve Aydın’ın tek etnografya müzesi statüsündeki bir zenginliğidir.

 

Yaptığımız protokol sonrasında öğrenciler 4+4 sisteminde birçok seçmeli ders ve zaruri dersleri içinden en az yılda 1 ders saatini AYTO Kültür Evinde geçirerek, burada Aydın’ın tarihini ve kültürü yerinde görerek yaşayacak. Konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri ile AYTO Kültür Evi’ndeki çalışan uzman arkadaşım birlikte yürütecek. Öğrenciler tanımaya kendi ilinden başlayıp, sonra da kendi milli değerlerini, kendi topraklarını ve onun tarihiyle kültürüyle hemhal olacaklarını amaçladığımız bir proje. Çünkü küçük yaşta kültürümüzü çocuklarımıza tanıtmayı sağlamalıyız” dedi.

 

Toplumun bilinçlenmesi küçük yaşta başlayacak.

 

Ziyaret sırasında öğrencilere çeşitli hediyelerin de verileceğini aktaran Ülken, “Protokol ilk 4 ve ikinci 4’deki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki öğrencilerimizi kapsıyor. Ziyaret sırasında öğrencilerin yaş guruplarına uygun ikramlarda bulunacağız. Toplumun bilinçlenmesini küçük yaştan sağlayacağız diye umut ediyoruz” diye konuştu.

 

Konuyla ilgili olarak, bu protokolün Aydın’a yapılabilecek en güzel hizmet olarak gördüğünü söyleyen Pervin Töre ise, “Geçmişini öğrenen çocuklarımız geleceğini daha geniş bir şekilde şekillendirecektir. Biz bu kültürü çocuklarımıza yerinde yaşatarak ve rehber öğretmenler deneyimiyle öğretmek istiyoruz. Ben bir öğretmen olarak o çocukların dünyasını biliyorum. Hayatlarında unutamayacaklarını bir gün olacaktır. Çünkü okuldan farklı bir mekâna gitmek orayı ziyaret etmek ve orada farklı şeyler öğrenmek çocukların çocukluk yaşamındaki en güzel anıları olacak” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından ilk 4 ve ikinci 4’deki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki öğrencilerimizi kapsayan protokol imzalandı.