MESLEK KOMİTELERİ ÇALIŞMALARIYLA KOMUOYUNU DOĞRU BİLGİLENDİRİYOR.. 27.08.2014

27.Haziran.2013 günü Sarraf ve Kuyumcu üyelerimizin yer aldığı AYTO 18 nci Meslek Komitesi, Aydın Sarraflar ve Kuyumcular Derneği ile müşterek yaptığı çalışmalar neticesinde sektördeki firmaları ve Aydın kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik yapılan basın toplantısında dikkati çektiği hususların bu gün gelinen noktada doğruluğu tescil edildi.

 

18 nci Meslek Komitesi Başkanı Mehmet YAVAŞOĞLU’na toplantıda bir basın mensubu tarafından yöneltilen  “ Bu gün yatırımcıya altın alın ya da almayın diye biliyor musunuz ?” sorusuna YAVAŞOĞLU, altın almanın tam zamanı diye yanıt verdi. YAVAŞOĞLU’nun verdiği bu cevap orada bulunanlar ve konunun tarafı bir çok kişi tarafından yadırganmıştı. Fakat basın toplantının yapıldığı 27/06/2013 tarihinde altın son 3 yılın en düşük ons değeri olan 1200 $ seviyelerindeydi, gramı da 78_TL idi. Aradan geçen iki aylık bir zamanda altın yatırımcısına onsunda 200 $ lık bir getiri sağladı ve gramı 88-TL ya yükseldi. Ayrıca, bu toplantıda dile getirilen bankaları altın yatırımı hesapları hakkında yapılan uyarı kamuoyu tarafından geniş kabul görmüştür.

 

Bu konuda açıklama yapan AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan ÜLKENGöreve geldiğimiz 2013 / Mayıs ayından bu güne bazı meslek komitelerimiz çalışmalarına temsil ettikleri meslekler ile ilgili dernek, kurum ve kuruluşları dahil ederek, müşterek yaptığı çalışmalarda sağlıklı ve olumlu sonuçlar almaktan mutluyuz. Çalıştay şeklinde yapılan bu müşterek çalışmalardan çıkan sonuçlarla meslek mensuplarımızın ve Aydın kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirmiş olmasını çok önemsiyorum. Bu güzel çalışmanın diğer meslek komitelerimize örnek olması dileğiyle çalışmalarından dolayı 18 nci Meslek Komitesi Başkanım Mehmet YAVAŞOĞLU, Meslek Komitesi Üyelerime ve Aydın Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerine çok teşekkür ediyorum. dedi.