HAYALLERİMİZ GERÇEKLEŞSİN... 01.09.2014

Aydın Ziraat Odası, Aydın Ticaret Odası, Aydın Ticaret Borsası ve Aydın Sanayi Odası; Çıldır Havaalanı’nın yolcu taşımacılığına açılması, 2023 yılı Yatırım Programına alınan İzmir-Aydın Denizli Hızlı Tren Taşımacılığı Projesinin 2014 yılında başlatılması için imza kampanyası başlattı. “Bir imza da sen at” sloganıyla başlatılan kampanya boyunca toplanan imzalar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na iletilecek.

 

Aydın’a havaalanı ve hızlı tren şart

 

İmza kampanyası hakkında bilgi veren Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken,  “Aydın Büyükşehir statüsüne geçti. 2014 Mart ayı itibari ile artık Büyükşehir olacak ilimizde günümüzdeki ticari imkanlar, lojistik maliyetleri, ulaşımını ve işadamlarının birbirleri ile iletişimlerinin maliyetlerini düşündüğümüzde Aydın’da mutlaka hem havayolunun hem de demiryolunun aktif olması gerekiyor. Buna paralel olarak da uzun süredir gündemde olan Çıldır Havaalanının yolcu taşımacılığına ve aynı zamanda tarımsal ürünlerimizin transferine imkan sağlayabilecek şekilde hazır hale getirilmesi şart. 

 

Bununla birlikte 2023 planının içerisine dahil edilmiş olan hızlı tren projesinin 2023 beklenmeden 2014 yılı itibari ile Aydın’a kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yönde üyelerimizden ve kamuoyundan destek gördüğümüz için bu yönde bir imza kampanyası başlattık. Aydınlıların bu konuda duyarlı olduğunu biliyoruz. Onu da imza kampanyasının ilk gününde olmamıza rağmen imza sayısının çok fazla olmasıyla da görüyoruz. Toplanan tüm imzaları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na göndereceğiz” dedi.

 

Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin ise, “Bizim Aydın’ımız ile ilgili Aydın, Muğla ve Denizli’nin demiryolu projesi uzun zamandır devam ediyor. Ancak Başkan Ülken’in de söylediği gibi Aydın için demiryolu olmazsa olmaz. Biz de Aydın olarak 2023 planında bulunan projenin 2014 yılına dahil edilmesi için böyle bir kampanya başlattık. Bu kampanya süresinde görüyoruz ki Aydın halkı gerçekten buna büyük bir ilgi gösteriyor. Bu ilgiye layık bir sonuç almak istiyoruz. Havaalanı ile ilgili olarak da çalışmalar devam ediyor hatta son aşamalara gelindi. Türk Hava Yolları konuyla ilgileniyor. Bunun da Aydın’a kazandırılmasını hep birlikte istiyoruz” diye konuştu.

 

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı da hem havaalanının hem de tren yolunun Aydın’a gerektiğini ifade ederek, “2023 yılı dahilinde olan bu proje onaylandı. Ama biz bunun daha erkene alınmasını istiyoruz. Bununla beraber havaalanı konusunda da ısrarcıyız. Zaten bu yönde çalışmalar devam ediyor. Ama daha hızlandırılması konusunda istikrarlı bir şekilde hareket etmek zorundayız. Bu nedenle de bir imza kampanyası başlattık. 100 bin imza ile bu taleplerimizi Ankara’ya ulaştırdığımız zaman her halde ses getirecektik. Bu sadece seçim öncesi olan bir konu değil. Bu Aydın için olmazsa olmazdır. Havaalanı ve hızlı tren ile Aydın ekonomisini de canlanacaktır” şeklinde değerlendirdi.