Efe, ziyaretlere devam ediyor. 04.09.2014

 Aydınspor 1923 Yönetim Kurulu, destek arayışları çerçevesinde dün de  TARİŞ, AYESOB ve AYTO’ya ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretlerde kulübe destek isteyen Başkan Şahin Kaya, Aydınspor üst kimliğine vurgu yaptı.


 Spor Toto 2. Lig takımlarından Aydınspor 1923’te Aydın Valisi Erol Ayyıldız ile başlayan ziyaretler Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ile devam etti. Bu kapsamda çalışmalara hız veren Şahin Kaya önderliğindeki yönetim kurulu, Aydın Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (TARİŞ), Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) ve Aydın Ticaret Odası’nı (AYTO) ziyaret etti. Yönetim kurulunun TARİŞ Başkanı Nizamettin Başaran’a yaptığı ziyarette reklam ve kombine talebine Başaran’dan olumlu yanıt geldi. İkinci ziyarette ise yönetim kurulu AYESOB Başkanı Selahattin Çetindoğan’dan beklediği desteği bulamadı. Esnaf odalarının zor durumda olduğunun altını çizen Çetindoğan, manevi desteklerinin her zaman olduğunu bunun yanında maddi konuda desteğin zor olduğunu söyledi. Gerçekleştirilen son ziyarette ise yönetim kurulunun destek talebine AYTO’dan olumlu yanıt geldi ve ellerinden gelecek yardımı yapma sözü verdiler Tüm ziyaretlerde Aydınspor’da geçmişte yöneticilik yapmış iş adamlarının yaşadığı sorunlar gündeme geldi. Ziyaret edilen başkanlara isimlerinin yazılı olduğu Aydınspor 1923 forması hediye edildi.


“KOLTUK NUMARALANDIRMASI BAŞLADI”


TARİŞ’te başkan Nizamettin Başaran’ın makamında gerekleştirilen ziyarette konuşan Başkan Kaya, kombine ve reklam desteği isteyerek, “Herkesten destek ve yardım almamız lazım. Sizden de tabela ve reklam desteği bekliyoruz. Pazartesi günü itibariyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz koltukların numaralandırılmasına başlayacaktı. Ben mümkünse açı tribünü de numaralandırmak istiyorum. Bu kulüp geçen sene 84 bin lira ceza aldı. Şimdi bunun cezasını kulüp çekmemeli. Koltuğu kıran çekmeli. Ben kombineleri şu anda bastırmadım. Çünkü kombinelerin arkasına reklam almayı düşünüyorum. Bu konuda sizden katkı bekliyorum. Ayrıca izlediğimiz bir futbolcu var ve maliyeti yüksek. Ama çok iyi bir oyuncu. Onun içinde bonservisi için sponsor arıyorum. Bu konuda da katkı sağlayabilirsiniz. Kulübün borçlarını ödüyoruz ödemeye devam edeceğiz. Alt yapı hocalarının paralarını ödeyeceğiz. Kulüp rayına oturuyor. Sizden ricam kombinenin arkasına sponsor olabilirseniz, tabela reklamı verebiliyorsanız yani elinizden ne geliyorsa yapmanız. Sizin destek vereceğinizden eminim. Didim’den Buharkent’te kadar bütün dostlarınıza bu konuda duyuruda bulunmanızı istiyorum. TARİŞ Aydın’da yaygın bir ağa sahip. Dolayısıyla hepsinin Aydınspor üst kimliğini altında buluşmasını istiyorum” diye konuştu.


“HER ZAMAN DESTEK OLDUK”


TARİŞ Başkanı Nizamettin Başaran ise desteğe hazır olduğunun altını çizerek, “Her zamanda destek olduk. Her sene belli sayıda kombine alırız. Kombine biletlerinde yaşanan yer sorununu hallederseniz bu konuda katkı sağlamaya devam ederiz. Yani kombine alan kişi yerini bilmeli. Bu işi güzel organize ettikten sonra bu konuda başka bir sıkıntı yok. Stadın belirli bir kısmı TARİŞ’e ait. Hissemiz olduğu için şeref tribününde oturuyoruz. Üstümüze düşeni yapacağımızdan şüpheniz olmasın. Biz bu konuları yönetim kurulumuz ile bir toplantı yaparak görüşürüz. Kooperatiflerde bağış olayı kesinlikle yok. Ama reklam, kombine alımı konusunda gereken ne ise yaparız. Bu konuda şüphem yok. Biz en az 10 tane kombine biletini alıyoruz. Gelecek sene içinde kombine ve reklam konusunda bir planlama yaparız. Çevremizdeki insanları da bu konuda destek vermeye yönlendiririz. Benim oğlum Serhan Başaran Aydınspor Akademi Takımında oynuyor” ifadelerini kullandı.


“ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN”


Günün ikinci ziyareti AYESOB’a gerçekleştirilirken Şahin Kaya esnaflardan destek beklediklerini vurguladı. Kulüpte yapılan çalışmalar hakkında Başkan Çetindoğan’a bilgiler veren Kaya, “Birçok çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmalar bir kişinin önderliğinde yapılmaz. 2. Lig’de olan bir kulüp var elimizde. Bu yüzden tesisleşme yolunda önemli adımlar atılması lazım. Ben büyük Aydınspor’u oluşturup takımı birkaç sene içinde Süper Lig’e taşıyabilelim istiyorum. Taşıdıktan sonra buradaki insanları kahvehanelere değil Süper Lig’de maç izlemeye götürelim. Bence mesele Aydınspor ise gerisi teferruat. Esnaf odaları çok önemli. Sizin teşkilatlarınız ve örgütleriniz destek verirse çok memnun oluruz. Aydınspor’u hak ettiği yerlere taşıyalım. Kulübün kalıcı gelirleri olacak. Sonrasına biz görevi bıraktığımızdan itibaren buraya gelecek profesyonel kişiler bu takımı götürecek. Sizinde çorbada tuzunuz olsun. Biz size bin tane kombine verelim. Sizde elinizi taşın altına koyun. Ben AYESOB’dan çok büyük bir beklenti içindeyim. Aydınspor şu an iyi bir durumda değil. Eğer esnaflar bir lirasına kıyamıyorsa çok yazık. Bu iş parayla oluyor. Biz kendimize istemiyoruz kulübe istiyoruz. Esnaflara kumbara koyabiliriz. Esnaf illa para vermeyebilir. Örneğin marangozlar odası gelir kulüpte bir tamirat yapar parasını almaz. Bende esnafım, en iyi ben anlıyorum ama 1 lira kimseye dokunmaz. Önemli olan imece ile bir şeyler yapmak” şeklinde konuştu.


“ESNAFIMIZ ÇOK ZOR DURUMDA”


Esnafların çok zor durumda olduğunu ve bu yüzden maddi destek konusunda çok fazla yardımcı olamayacaklarının altını çizen Başkan Çetindoğan ise, “Aydın il genelinde 50 bin üyemiz var. Aydınspor yüzünden benim arkadaşlarımızın başı ağrıdı. Hulusi Akşit abimiz çok sıkıntı çekti. Elbette ki taşın altına elimizi koyalım ama belli şartları aştıktan sonra bizi de aşıyor. Geçmişte kombine satışı düşündük satamadık. Biz merkezde 21 odayız sadece 10 tanesi aldı. Satabildiğimiz 30’u geçmedi. Siz bana yüz tane kombine gönderseniz yine yazımızı yazacağız. Yine gerekli çalışmaları yapacağız ama sanmıyorum ki 30 tane satalım. Biz olacak olan şeyleri söylüyoruz. Nazilli’yi, Söke’yi ve Çine’yi aradığımızda kendi ilçelerinin takımları olduğunu söyleyecekler. Yani böyle bir ortam içindeyiz. Efeler’de 21 odamız var. Onları tek tek ararız. Maddi olarak çok zorlanırız. Ama manevi olarak her zaman yanınızda oluruz. Elimizden gelen neyse yapmaya çalışalım. Esnafta çok büyük sıkıntı var. Dışarıdan esnaf belki çok farklı görünüyor ama öyle değil. Duyurularımızı yaparız. Ben geçen dönem 10 tane kombine aldım. Her şey bütçeye bakar. Biz el ele bir plan dahilinde çalışırız. Bahsettiğiniz kumbara fikri çok güzel. Odalarımızın kapısına Aydınspor’a yardım diye koyalım. Manevi olarak yanınızdayız. Maddende elimizden geleni yapmaya çalışırız” dedi.


“AYNI TALİHSİZLİKLERİ YAŞAMAK İSTEMİYORUZ”

 

Günün son ziyaretinde ise yönetim kurulunun durağı AYTO oldu. Burada da yönetim kurulunun yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Kulüp Başkanı Şahin Kaya, “Aydınspor hepimizin takımı. Kulübümüz 5 milyon 200 bin lira borçlu bir şekilde kongrede yola çıktı. Ana hedefimiz bu rakamın üstüne borç yapmadan kemer sıkmak. Takımımızın önce Play-Off, sonra bir üst lige oynamasını amaçlıyoruz. Hedefimiz bir yandan sahalarımızı düzeltmek, bir yandan tesislerimizi yaptırmak. Diğer yandan kongre yapıp tüzüğü değiştireceğiz. Sonra kalıcı gelirlere sahip bir kulüp haline geleceğiz. Hedefimiz bu. Futbolcu borçlarını ödedik ve 2 yeni oyuncu aldık. Bu seneki peşinatları da ödüyoruz. Yeni yapacağımız transferlerimiz için görüşmelerimiz var. Ana hedefimiz geçtiğimiz Aydınspor’dan da örnek alarak daha doğru yönetip aynı talihsizlikleri yaşamak istemiyoruz. İyi işletilen bir kulüp olsun istiyoruz. Bu takım bu ilin takımıdır İnsanların takımdan uzak durmamasını aksine maçlara gelmesini bekliyoruz. Aydınspor üst kimliği altında buluşalım lobi oluşturalım. Süper Lig’e çıktığımızda esnafa faydası olsun. Yani el birliği ile bir şeyler yapalım. Sizden de tabelalar konusunda destek bekliyoruz. Aynı zamanda da bir futbolcu almak istiyoruz. Bu futbolcunun bonservisini alıp hediye edebilirsiniz” sözlerini kullandı.


“İŞ ADAMLARI ÇOK SIKINTI YAŞADI”

 

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren ve Aydınspor’da daha önce yöneticilik yapmış bir çok iş adamının sıkıntılar yaşadığını ifade eden Başkan Hakan Ülken, “Bizimde Aydınspor maceramız oldu. Bu yüzden sürecin zor olduğunu biliyoruz. Ama bir sinerji görünüyor.. Söylediklerinize katılıyorum. Realize edilebildiği takdirde de Aydın’a büyük katkı sağlayabilecek düşünceler. Biz imkanlarımızın el verdiği ölçüde yanınızda olacağız. Çünkü isminin içersinde Aydın kelimesi geçen her kurum ve kuruluş hepimizin ortak değeri. Adında Aydın geçiyorsa, Aydınlı olduğunu söyleyen bireylerin ondan uzak kalması Aydın’a ihanettir. Bu kulüp hepimizin kulübüdür. Aydınlı iş adamlarımızın Aydınspor’un ismini duymak istemedikleri bir dönem oldu. Aydın’daki bir çok iş adamı ekonomik anlamdı çok büyük yük edindiler ve itibar sorunu yaşadılar. Bu arkadaşlar iyi niyetli çalışmaları sonucunda bunu yaşadı. Yönetimler geçmiş yönetimlerin borçlarını ödedi. Bu yaşananlar iş adamlarını kulüp yöneticiliğinden soğuttu ve kaçırdı. Bu algı zor yıkılır. Bu süreçten sıyrılmak kolay olmayacak. Bunu da elbet el birliği ile aşacağız. Toplam 7 bin üyemiz var. Biz destek konusunda yönetim kurulu olarak görüşelim. Biz kurum olarak direk destek olamıyoruz. Ama iş adamlarımızı kanalize etme noktasında gerekenleri yaparız. Takımın kalıcı gelir elde etmesi gerekiyor” diyerek sözlerini noktaladı.