AYTO, Yerel Medyaya Sahip Çıkıyor. 05.09.2014

Aydın Ticaret Odası,  Aydın Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği işbirliği ile planlanan Yerel Medyana Sahip Çık Projesine Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın katılımı ile start verildi. 
 
Aydın Forum AVM’de düzenlenen Yerel Medyana Sahip Çık adı altında düzenlenen etkinliğe AYTO Meclis Başkanı A. Sefa Yüksel, AYTO Başkanı Hakan Ülken, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile Aydın’da görev yapan çok sayıda basın mensubu katıldı. 
 
Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken yaptığı konuşmada Aydın Ticaret Odası GEKA işbirliği ile Aydının ürünlerini tüm Türkiye tanıtımına yönelik hazırlanan projenin tamamlandığını, GEKA’ya taahhüdünün tamamlandığını belirterek “ Yerel Medyana Sahip Çık etkinliğimiz ile Aydın’da bulunan basın yayın kuruluşlarını Aydın merkez ve ilçelerinde tanıtmayı planladık.
 
Aydın Gazeteciler Cemiyeti, Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği işbirliği ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde projemizi başlatıyoruz. Bugün Efeler’de başladık, sırasıyla tüm ilçelerimizde tırımız ile yerel medyamızı tanıtıp farkındalık yaratmayı amaçladık. Bunun için bize destek veren Aydın Gazeteciler Cemiyeti’ne ve Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği’ne teşekkür ediyorum. ” dedi.  
 
Vali Ayyıldız’dan AYTO’ya ve  yerel basına övgü 
 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Aydın Ticaret Odası’nın böyle bir etkinlikle kutlamasının çok anlamlı olduğunu ifade eden Aydın Valisi Erol Ayyıldız Aydın Ticaret Odası ve Başkanını kutlayarak “Halkımız yerel medyanın ne demek olduğunun farkına varmalılar. Aydın’da yerel medya kaliteyi yakalamış durumda. Genel anlamıyla övgüyü hak eden bir medyamız var”dedi.
 
Yerel medyanın iyi bir sarraf olduğunu ifade eden ve kamu kurumlarının çalışmalarının duyurulmasında büyük önemi olduğunu kaydeden Ayyıldız, “Nasıl iyi bir sarraf altına hak ettiği değeri veriyorsa, yerel basında kamu çalışanlarına hak ettiği değeri veriyor. Aydın’da da yerel medyanın çok iyi bir sarraf olduğunu görüyoruz”şeklinde konuştu.