AYTO, Aydın’ın turist hayalini gerçekleştiriyor. 07.09.2014

Aydın Ticaret Odası ( AYTO ) tarafından yıllardır süre gelen Aydın şehir merkezine turist gelmesi ile ilgili efsaneye son verildi.  AYTO 3-4 aydır süre gelen çalışmanın sonucunda İrlanda, Macaristan, Litvantya ve Hollanda’dan gelen 32 kişilik turist kafilesine Aydın merkezinde bulunan kültür varlıklarını gezdirdi. Gezinin son bölümünde kalan serbest zamanda  turistler çarşıda alışveriş yaptılar.

 

Aydın Kent Merkezi Kısa Kültür Turu Tescili AYTO tarafından yapıldı.

 

AYTO,  Aydın merkezinde bulunan Tralleis, Aydın Arkeoloji Müzesi,  Cihanoğlu Külliyesi, AYTO Kültürevi, Nasuh Paşa Külliyesi, Nasuh Paşa Hanı, Ekrem Çiftçi Evi, Alihanoğlu İsmail Türbesi, Gümrükönü Hamamı, Gümrükönü Hanı, Bey Hamamı,  AYTO Kültürevi ve  Salı günleri düzenlenen semt pazarını “Aydın Kent Merkezi Kısa Kültür Turu” olarak tescil ettirdi.

 

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken yaptığı açıklamada, Aydın’da 32 kişilik bir turist kafilesini ağırlamaktan gurur duyduklarını belirterek “ Biz AYTO olarak yıllardır süre gelen Aydın’a turist gelmesi ile ilgili bir şehir efsanesine son vermiş bulunuyoruz. Bu akşamdan sabaha olan bir şey değil. 2014 yılı turizm sezonu başından beri 6 ayrı kafileyi deneme turları ile ilimizde misafir ettik. Bugün itibariyle 32 kişilik bir kafileyi ağırlıyoruz. Turizm sezonunun sonuna kadar istikrarlı bir şekilde periyodik olarak turist kafilelerimiz gelmeye devam edecekler.” dedi.

 

AYTO olarak biz üzerimize düşeni yaptık.

 

Aydın Ticaret Odası olarak kurumsal anlamda üzerlerine düşeni yaptıklarını ifade ederek Başkan Ülken, “ Bundan sonra Aydın’ın tüm dinamiklerinin elini taşın altına sokmasını bekliyoruz. Bu konuyu önümüzdeki dönemde düzenleyecek olduğumuz 1. Aydın Ekonomi Zirvesi’nde Turizm ana başlığı altında ele alacağız. Kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri belirleyip konunun takipçisi olacağız.”  diye konuştu.

 

Sosyo-Ekonomik Üye Odaklı Proje

 

AYTO Başkanı Hakan Ülken, Aydın kent merkezinde turizmin canlanması ve AYTO üyelerinden alışveriş yapılmasının AYTO’nun sosyo-ekonomik üye odaklı projelerinden biri olduğunu belirterek “ Emeği geçen tüm Yönetim Kurulu Üyelerine ve özellikle Yönetim Kurulu Üyesi Sertuğ Yakan’a çok teşekkür ediyorum. “ diye konuşmasına son verdi.