AYTO Başkanı Hakan Ülken 5. Türkiye Haksız Rekabet Kongresine Panelist Olarak Katıldı. 09.09.2014

Aydın SMMMO ev sahipliğinde TÜRMOB - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinin organizasyonunda Kuşadası Kongre Merkezinde düzenlenen “Mesleğimizde Haksız Rekabetle Mücadelede Yeni Yaklaşımlar” konulu panele davet edilen AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN kongrenin teması ile ilgili bir sunum yaptı. 
 
 
Rekabet Olmadan Kalite Olmaz.
 
 
AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN,  Ulusal ölçekte bu kongrenin ilimizde gerçekleşmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek bunda emeği bulunan Aydın SMMMO ve TÜRMOB yetkililerine teşekkür ederek sözlerine başladı. Rekabet bizatihi hayatın kendisidir. Doğduğumuz andan itibaren sürekli rekabetin içindeyiz. Rekabet kaliteyi artırır, ticaretin de olmazsa olmazıdır. Bizler iş hayatında malımızla, hizmetimizle, kalitemizle sürekli ön planda olmayı hedefleriz ve buna gayret ederiz. Bu durum hizmet sektörü olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleklerinde böyledir. Ticari hayattaki rekabet ile serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin arasındaki rekabet birbirinden çok farklı değildir. Hizmet sektöründe yer alan muhasebeci ve mali müşavirler mesleğini icra ederken mesleki yeterliliği, donanımı, bilgi birikimi, ekip ve ekipmanlar gibi argümanlarının rakibi durumundaki meslektaşlarına göre yetersiz olması durumunda haksız rekabete girebilecektir. Muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinde yaşanacak bir haksız rekabetin olumsuz sonuçlarının kendi meslektaşlarına olduğu gibi bizlere yani reel sektöre yansıması kaçınılmazdır. Türk özel sektörünün temsilcileri olarak bu panelin sonuç bildirgesinde haksız rekabet ile mücadelede belirlenecek hususlar, çözümü için izlenecek yol haritasında ben kurumum adına aynı zamanda TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkan Yardımcılığı görevim nedeniyle TOBB bünyesinde yetkimiz ölçüsünde ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bunun garantisini şimdiden veriyorum. Türk toplumunun çok fazla profesyonel olamadığını, amatörlüğü de  küçümsediğine değinen Hakan ÜLKEN, amatör kelimesinin Fransızca’ dan geldiğini,  amor kelimesinin Türkçe’ de karşılığının sevgi olduğunu, haksız rekabet karşısında amatör ruhla işimizi sevmeyi profesyonel seviyede de hukuki altyapıyı oluşturmamız gerektiğini ifade etti.
 
 
Örgütlü Toplum Gerekli.
 
 
Başkan ÜLKEN, meslek kuruluşlarının önemine değinerek, örgütlü toplumun üzerine düşen görevi sadece kendi meslek grubundaki üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak değildir. Aynı zamanda meslek etiğini meslek mensupları arasındaki haksız rekabet de dahil olmak üzere doğabilecek tüm sorunları kendi içerisinde çözebilen kurumlardır.
Meslek Odalarında örgütlülük burada devreye girer. Bununla ilgili bir anlayış ortaya koymak gerekirse örgütlü yapı içerisinde Odaların üyeleri arasında yaşadıkları ve yaşanabilecekleri sorunları kendi içinde çözebilecekleri enstrümanları oluşturmasında fayda görüyorum.
Ben Vergi Verenlerin Temsilcisiyim.
 
 
Başkan ÜLKEN, ben vergiyi üreten kesimin temsilcisiyim. Panelin bir konuşmacısı Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanı Faruk GÖZÜBÜYÜK. Sayın GÖZÜBÜYÜK’ ün görevi de devlet adına vergiyi toplama, kayıp ve kaçağı önlemek. Sizler, muhasebeci ve mali müşavirler de ikimizin arasında dengeyi kurmak, bu denge içerisinde hem ülkemizin hem reel sektörün kalkınmasına destek olma noktasındasınız. Hep birlikte hem devlet ayağı, hem özel sektör ayağı hem de örgütlü toplum adına Ticaret Odaları ve SMMM Odaları olarak paydaş çalışmalarımıza hızla devam etmeliyiz diyerek sözlerini tamamladı.
Panelin sonunda katılımcılara AYTO Başkanı Hakan Ülken’e ve diğer panelistlere desteklerinden dolayı plaket takdim edildi.