AYTO AYDININ DIŞ TİCARETİNİ UÇURMAYA KARARLI 10.09.2014

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı M. Emrah SAZAK Başkanlığı’nda, Aydın Ticaret Odası organizasyonunda Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri Aydın Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.  Daire Başkanı M. Emrah SAZAK açılış konuşmasının ardından toplantıya katılan AYTO üyelerine ihracat ve ihracatta sağlanan devlet teşvikleri konusunda, ardından konuşmacı olarak söz alan İhracat Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hakan Murat ÖNDER ise ihracat mevzuatı ile dâhilde ve hariçte işleme rejimi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantıya verilen öğle yemeği arasından sonra İhracat Genel Müdürlüğü Uzmanları Arda OCAK ve Mehmet Soylu GÜLDALI tarafından Ukrayna pazarına ihraç imkânları ve Türk ürünlerinin yurtdışında markalaşması konularında sunumlarını gerçekleştirdiler. Toplantının ardından konuşan Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan ÜLKEN ” 60’a yakın üyemizin katılımıyla önemli bir seminer gerçekleştirdik. İlimizde ihracatın artması için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Odamızda bu tür seminerleri düzenleyerek üyelerimizi bilgilendirmeye ve cesaretlendirmeye devam edeceğiz. Bu organizasyon planlamış olduğumuz yeni bir projenin ilk ayağı, Aydın’da dış ticaretin patlama yapması için çok büyük bir projeyle Aydınlıların ve üyelerimizin karşısına yakın zamanda çıkacağız. Şuan ilimizin ihracat rakamı olan 600 milyon dolar seviyesinden çok daha yükseklere ulaşmak temel amacımız” dedi.