AYTO Aydın’ı depremle tanıştırdı. 11.09.2014

Aydın Ticaret Odası inşaat sektöründen kayıtlı üyelerin dahil olduğu 11. Meslek komitesi ile sigortacılık sektöründen üyelerin dahil olduğu 13. Meslek komitesinin ortak çalışması olan Depremle Tanışma Etkinliği Aydın Forum Alışveriş Merkezi’nde düzenlendi.

 

İnşaat ve Sigorta meslek komitelerinin ortak çalışması neticesinde AYTO tarafından Karşıyaka Belediyesi’nden talep edilen Deprem Similasyon Tırı 18-19 Aralık 2013 tarihlerinde iki gün boyunca Aydın’da deprem farkındalığı yaratmak üzere çalışma yaptı.

 

Depremle Tanışma etkinliğinde konuşan Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, olası bir deprem öncesi ve sonrasında dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirterek “İnşaat sektöründe yapı kalitesinin doğru olmasını, sigortalılık bilincinin anlatılması adına bunu planladık.”dedi.

 

İnşaat meslek komitesi adına  11. Meslek Komitesi Meclis Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Fatih Erkul “1. Derecede deprem bölgesindeyiz amacımız müteahhitlerimize en büyük düşmanımız olan depremi yaşatabilmek vatandaşlarımıza da ev alırken hazır betonlu ve yapı denetimli evin ayakta kalabileceği bilincini aşılatmak.”  diye konuştu.

 

Sigorta meslek komitesi adına konuşan Meclis Üyesi Gökhan Pehlivan ise “Bizler sigorta acenteleri olarak deprem anında bişey yapamayabiliriz ancak. Deprem sonrasında 2. Yıkım dediğimiz maddi yıkımları bir nebze önlemlerle azaltabiliriz diye düşünüyoruz. Ülkemizde DASK zorunlu bir poliçe olmasına rağmen belli bir yol kat etmiş ama başarılı olamamıştır. İnşallah böyle bir sıkıntı yaşamayız. Yaşarsak da elimizde böyle bir poliçe olmalı.” dedi.

 

Karşıyaka Belediyesi yetkilerince deprem anında yapılması gereken önlemler katılımcılara birebir aktarıldı. Etkinliğin sonunda Aydın Ticaret Odası başkanı Hakan Ülken tarafından Forum Alışveriş Merkezi Müdürü Uğur Aydın’a plaket takdim edildi.