AYSO’dan AYTO’ya ziyaret 12.09.2014

Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu(AYSO), Aydın Ticaret Odası(AYTO)’yu ziyaret etti. AYSO ve AYTO yönetim kurulu üyeleri katıldığı Ziyarette, Aydın için birlik ve beraberlik mesajları verildi. Aydın Ticaret Odası ve Aydın Sanayi Odası, Aydın’daki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)’a bağlı dokuz odayı bir araya getirerek ‘Aydın Ekonomi Zirvesi’ adı altında çalışma yapmak için girişimde bulunulması planlandı. 
 
 
Denizli’de Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası’nın ortaklaşa bina yaptığını kaydeden AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, “Bugün Denizli’de üç oda da bir  yere giderse birlikte gidiyor. Artık Aydın olarak birlikte hareket etmeliyiz. Aydın’ın Denizli’ye karşı kıyaslanması açıkçası bıkkınlık verdi. Denizli’nin altında ezilen, İzmir’in ise gölgesinde kalan bir şehir olmamalıyız. Aydın’ın iklimi, ekonomisi,her şeyi ekonomik anlamda gelişime müsait ve açık” dedi.
 
Aydın’daki TOBB’a bağlı tüm odaların birlikte hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Ülken, “Biz bu planı yapabiliriz. Aydın’daki TOBB’a bağlı dokuz odayı bir araya getirerek, kendi alanlarında projeler üretelim. Buna ‘Aydın Ekonomi Zirvesi’ adı verelim. Her oda, kendi dalındaki sorunlara el atarak, çözüm ve proje üretebilir” diye konuştu.
 
 
Aydın ekonomisinin ‘çözüm süreci’ne ihtiyacı olduğunu kaydeden Ülken sözlerini şöyle tamamladı: “Aydın’daki odalar olarak paylaşımcı ve birleştirici olmalıyız. Bu konuda tüm oda ve borsalarımızın görüşlerini alalım. Sayın Valimizin, milletvekillerimizin ve Belediye Başkanımızın da bu süreçte rol alması Aydın için faydalı olacaktır”
 
AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin ise yaptığı konuşmada, Aydın’daki milletvekillerinin de planlanan zirveye katılması gerektiğine dikkat çekti. Aydın merkezdeki üç odanın da kardeş olduğuna dikkat çeken Şahin, “Geçmişte Aydın’ın keyfi yerindeymiş. Toprak Aydınlılarınmış. Denizli ise elinde toprak az olmasına rağmen bir şeyler yapmak istemiş ve yapmış. İzmir’in de gölgesinde kalan Aydın, tabiri caizse evzinmiş. Artık evzinmenin alemi yok.Aydın’a faydalı işler yapmalıyız. Beyin fırtınası yaparak projeler üretelim” ifadelerini kullandı.
 
 
Karşlıklı görüş alışverişlerinin yapıldığı ziyaretin sonunda AYTO Başkanı Hakan Ülken, "Karşılıklı olarak nezaket ziyaretlerimizi tamamladık. Bundan sonraki bir araya geliş amacımız, birlikte proje üretmek, birlikte çalışmalar yapmak olsun." temennisinde bulundu.