Aydın’da ilk kez Sigortacılık Haftası kutlandı. 13.09.2014

Üç yıldan beri Mayıs ayının son haftası kutlanan Sigortacılık Haftası Aydın’da ilk kez kutlandı. Aydın Ticaret Odası’na sigorta aracılık hizmetleri ve sigorta eksperliğinden kayıtlı üyelerin ilk meslek komitesi toplantısında Sigortacılık Haftası gündeme alınarak Aydın’da sigortalılık bilincinin oluşturulması amaçlandı. 
 
Sigortacılık Haftası kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk konması ile başlayan törenin müteakibinde Sigortacılar ve Sigorta Eksperleri Meslek Komitesi adına Meclis Üyesi Gökhan Pehlivan yaptığı açıklamada, “Günümüzde hayatımızın her aşamasında farklı risklerle karşı karşıyayız. Risklerimizden doğan sürpriz maddi zararlarımızı azaltmanın en doğru yolu sigortalanmaktır. Maalesef ki ülkemizde sigortalanma bilinci tam yerleşmemiştir.  Halen teminat altına alınması zorunlu riskler dahi hiçbir risk teminat altına alınmamaktadır. Sigortalanma bilincini artırmak uzun soluklu ve ilköğretim seviyelerinden başlanacak eğitimlerle mümkün olacaktır.
 Bizler Aydın Ticaret Odası sigorta acenteleri, sigorta eksperleri  üyeleri olarak birlik beraberlik içerisinde bu riskleri Aydınlılara anlatmalıyız.” diyerek  tüm Aydın halkını bir kahve içmeye sigorta acentelerine davet etti. 
 
 
Çelenk koyma töreninin müteakibinde sigortacı ve sigorta eksperlerini kabul eden  Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken “Sigortacılık Haftanız kutlu olsun. Aydın’da ilk kez sigortalılık bilincinin oluşturulması adına yapılan bu etkinliğin camianız adına hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.