Aydın Ticaret Odası 17. Meslek Komitesi Özel Yurtlara El Attı. 16.09.2014

Aydın Ticaret Odası’na özel yurt işletmeciliği faaliyeti ile iştigal eden üyelerin kayıtlı olduğu 17. Meslek Komitesi’nde bu kez özel yurt işletmelerinin sorunları ele alındı. Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken’in başkanlığında gerçekleşen toplantı da, özel yurtların sorunları ile ilgili çalışma yapmak üzere 5 kişilik bir komisyon oluşturuldu.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, AYTO çalışmalarından söz ederek “ Aydın Ticaret Odası, kanun koyamaz, yönetmelik çıkaramaz ama üyelerinin menfaatine lobi çalışması yapar. Son zamanlarda üyelerimizden gelen şikayetler ile Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği ve Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği üzerinde uygulamada sıkıntılar yaşıyoruz. Bu konuda yaşanan kavram kargaşasını gidermek adına girişimlerde bulunmalıyız.” dedi.

 

Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde geçen toplantının sonucunda özel yurt işletmecilerinden oluşan beş kişilik bir komisyonla

 

- Yasal mevzuattaki yorum kargaşasının giderilmesi,

 

- Tek tip AYTO logolu sözleşme hazırlanması,

 

- MEB nezdinde yönetmelik taslağı hazırlanması,

 

- Kayıt dönemi ve eğitim-öğretim döneminde kolektif hareket edilmesi ve genel problemlerin tespitiyle çözümü hakkında  çalışmalara devam edilmesine karar verildi.