Aydın Ticaret Odası (AYTO) Meclis ve Yönetim Kurulu, İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret etti. 17.09.2014

AYTO Meclis Başkanı A. Sefa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Başkan Yardımcıları Coşkun Cerit, Ergün Evran, M. Fatih Erkul ve Başkanlık Danışmanı Alaattin Arslan, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve seçilen yeni yönetim kurulunu ziyaret etti.
 
AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, yaptığı açıklamada; “Sayın Demirtaş’ın bölgemizin en büyük ve en köklü Odası olan İzmir Ticaret Odasında uzun yıllar hizmet etmiş, deneyimli bir başkanı. Bizler kendisi ve yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarımızla tanışmak, önümüzdeki dönemde deneyimlerinden yararlanarak üyelerimizin yararına, illerimizin ekonomik ve sosyal yaşamına nasıl artı değerler katabiliriz, ne gibi ortak projeler üretebiliriz diye geldik. Sayın Demirtaş’a ve ekibine yeni dönemde başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Sizden önce yaptığımız ziyarette bu gün saat 15.00 de Yunanistan Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Lambis Kounnalakis’in Odanızda Yunanistan’daki yeni uygulamaya sokulan ekonomik uygulamalar, yatırım ve özelleştirme politikaları hakkında üyelerinize bilgilendirme yapacağını öğrendik. Önümüzdeki Ekim ayında da Türk-Yunan İş Formunu burada yapacaklarmış. Biz Yunanistan’ın en yakın komşularındanız. Her krizden bir fırsat doğar ilkesiyle birlikte hareket etmekte fayda görüyorum. Bizleri kabul ettiğiniz için sayın başkana ve değerli yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’da “Yeni Göreve seçilen Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Yardımcısı arkadaşlara hoş geldiniz diyor, kendilerini kutluyorum. Kıyasıya geçen bir seçim neticesinde Oda Meclisinizin büyük bir çoğunluğunu kazandığınızı duydum. Bizim Odamızın öncülüğünde geçmişte Türkiye Ege Kıyıları Ticaret Odaları ile Yunanistan Ege Adaları Ticaret Odaları platformu oluşturmuştuk. Belirli aralıklarla Türkiye ve Yunanistan’ın değişik şehirlerinde toplantılar, iş forumları düzenledik. Bunu Başkanlık Danışmanınız Alaattin Bey bilir. Çok olumlu sonuçlar elde edildi bu birlikteliklerden. En başta iki ülke insanları arasındaki nedeni bilinmeyen düşmanlık tabuları yıkıldı. Dostluklar kuruldu. Bir çok ticari birliktelikler oluştu. Tabi, Yunanistan’ın AB üyesi olmasından dolayı dış ticaretimizdeki mevzuat da değişti. Ama biz buna çok çabuk uyum sağladık. Bizim kültürümüzde komşuluk çok önemlidir. Yunanistan ile ilişkilerimizi artırma taraftarıyım. Zira onlarda bunu istiyor. Yaşadıkları kriz sonrası uygulamaya koydukları ekonomi paketini ilk kez Türkiye ile paylaştılar. Aydın Ticaret Odası ile her zaman iş birliğine hazır olduğumuzu bilin. Tecrübelerimizi sizlerle paylaşmaktan çekinmeyiz. Bu bizim bir yerde görevimiz diye düşünüyorum. Ziyaretinizden dolayı çok memnun olduğumu belirtmek istiyorum” diye konuştu.