Aydın Milletvekili Baydar’dan AYTO’ya Destek Sözü 17.09.2014

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, İl Başkanı Barkan Kalınomuz ve partisinin Aydın yöneticileri ile Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı A. Sefa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken’i ziyaret ederek yeni yönetime görevinde başarılar diledi. Ziyarette Aydın Ticaret Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundular.

 

Baydar, ziyaret esnasında yaptığı konuşmada Aydın’da ticaret sermayesinin yeni alanlara kaydırılması gerektiğini ifade etti. Baydar, “Aydın’da teknokent ve üniversite sayısının artırılması gerekiyor. Kurulan üniversitelerle okumaya gelen öğrencilerin ciddi manada ticaret noktasında getirilerinin olacağı kesin. Ticaret sermayesinin kendisini arttırması için üniversiteler girişimciliği arttıracaktır ve Aydın esnafı öğrencilerin bırakmış olduğu parayla rahata kavuşacaktır” dedi. Aydın ticaretinin gelişmesi için her zaman hazır olduklarının belirten Baydar, AYTO’nun Aydın ticaretinin ve vizyonun belirlenmesinde büyük etkisinin olduğunu belirtti. Ticaret Odasının projelerini desteklemeye hazır olduklarını belirten Baydar, “Aydın Ticaret Odası, ticaret politikalarının üretilmesinde her zaman siyasilere yardımcı olan sivil toplum kuruluşlarının başında geliyor. Mecliste gündeme getirilmesi gereken bir konu ve proje olursa her zaman yanınızdayız. Aydın ticareti için, Aydın’ın kalkınması için elimden geleni yapmaya söz veriyorum” diye konuştu.

 

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’ın ziyaretlerinden dolayı onurlandıklarını ifade eden AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Aydın için değişik görevleriyle gurur kaynağımız olan vekilimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz sermayenin, istihdamın, emeğin tarafındayız. Aydın ticaretinin, ekonomisinin ve sermayesinin gelişmesine yönelik neler yapılması gerekiyorsa biz bununla mükellefiz. Aydın ticaretine katkıda bulunabilecek ne varsa, hangi projeler ve nasıl birliktelik sağlanacaksa bu yönde çalışmalarımızı sürdürmeye devam etmekteyiz” ifadelerine yer verdi. Ülken, CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’la çeşitli konularda bilgi alışverişi yapacaklarını ve bundan sonra istişare kararlarıyla birlikte hareket edeceklerini vurguladı.