AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Savaş AYTO’yu ziyaret etti. 21.09.2014

Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı A. Sefa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, meclis ve yönetim kurulu üyeleri AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Ak Parti İl Başkanı Sadık Atay ve beraberindeki heyeti AYTO’da misafir etti.

 

Ziyarette Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken 2012 yılında Bakanlar Kurulunca  Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar gereğince Aydın’ın gelişmişlik düzeyinde 2. bölgede yer alırken Gaziantep ve Manisa’nın 3. bölgede yer aldığını belirterek “Biz Aydın Ticaret Odası’nda göreve geldikten sonra gelişmişlik düzeyi sıralamasının neye göre belirlendiğini Ekonomi ve Kalkınma Bakanlıklarına yazılı olarak sorduk. Neye göre ölçü alındığını öğrenmek istedik. Ama tatmin edici bir cevap alamadık.” dedi.

 

Aydın’a dair geçmişten beri yapılan “dağlarından yağ ovalarından bal akar.”  nitelendirmesinin Aydın’a  artık zarar verdiğini Ankara’dakilerin Aydın’ı bir eli yağda bir eli balda gördüklerini ifade eden Ülken, “ Bizim niyetimiz bağcıyı dövmek değil üzüm yemek, ileride  yeni çıkacak teşvik kanununda Aydın’ı layıkıyla ve hak ettiği şekilde değerlendirilmesini talep ediyoruz. Başka bir ilin de hakkını yemek istemeyiz.” dedi.

 

AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş ise önümüzdeki dönemde TBMM’de teşvik kanunu ile ilgili yeni bir çalışmada bunun değerlendirilebileceğini ifade ederek Aydın için ortak akılla yapılacak çalışmalara her zaman katkı sağlayacaklarını söyledi.

 

Aydın Ticaret Odası olarak Efeler ve Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından yazılı taahhüt isteyeceğini belirten Hakan Ülken’e karşılık AKP Belediye Büyükşehir Başkan adayı Mustafa Savaş ise Aydın Ticaret Odası’na boş taahhütname bile imzalayacağını ifade etti.