AYTO Emlak Komisyoncusu Üyelerinin Sorun ve Taleplerini Masaya Yatırdı 04.09.2014

Aydın Ticaret Odası 17. Meslek Komitesi 03.Ekim.2013 tarihli toplantısına emlak komisyonculuğundan kayıtlı üyelerini davet ederek sektörün sorunlarını ve beklentilerini tartıştı. Toplantıda 75 emlakçı üyenin yanı sıra Oda Meclisi Başkanı A. Sefa YÜKSEL, 17. Meslek Grubundan Oda Başkanlığına seçilen Hakan ÜLKEN, Komite Başkanı Ozan ÇOBANOĞLU, Aydın Emlakçılar Derneği Başkanı Şuayip YEĞEN, ilgili Meclis Üyeleri ile Meslek Komitesi Üyeleri de hazır bulundu.   
 
Toplantıya Komite Başkanı Ozan ÇOBANOĞLU ile birlikte  başkanlık eden Oda Yönetim Kurulu Başkanı Hakan ÜLKEN, Ben içinizden seçilerek Oda Başkanı oldum. Arkadaşlar ben Aydın’ın yerlisiyim. Bir gün bu görevden ayrıldığımda yine bu sokaklarda yürüyeceğim. Sizlerle düğünlerimizde, bayramlarda, cenazemizde yüz yüze geleceğiz. Görevde geldiğimizde söz verdik. Görev yaptığımız sürede üye odaklı çalışmalar yapacağız. Her türlü önerilerinize açığız. Sizlere desteklerinizden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum diyerek göreve geldikleri Mayıs – 2013 ayından bugüne yaptıkları önemli gördüğü çalışmalardan bahsetti. Emlak sektöründe faaliyet gösteren sizlersiniz, bugün sektörünüzde yaşadığınız sıkıntıları tespit etmek, bunların çözümü için bizlerden beklentilerinizi belirlemek, çözüm yollarını belirlemek için bir araya geldik. Arkadaşlar, Odamız kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Bu tür kuruluşlar baskı grupları sınıfında yer alır. Biz bir yasa çıkaramayız, çıkmış bir yasayı değiştiremeyiz ama bu hususlarda öneride bulunarak değişikliğin yapılması için baskı oluşturabiliriz. Sizlerden yaşadığınız sorunları, sıkıntıları, çözüm gerektiren konuları ve çözüm önerilerinizi çekinmeden dile getirmenizi istiyorum diyerek sırasıyla tüm katılımcılara söz verdi.
 
Üyelerden alınan talep ve öneriler üzerine, Odanın Hukuk Müşavirinin çalışmalarına yardımcı olacağı 17 kişilik bir çalışma komisyonu kurulması kararlaştırıldı. Bu komisyon,
Emlakçılık Yasa Tasarısı Taslağının Hazırlanması,
Aydın Ticaret Odası Üyelerine Mahsus ( Oda logolu )  Yer Gösterme Belgesi,
Aydın Ticaret Odası Üyelerine Mahsus ( Oda logolu )  Kiralama Sözleşmesi,Aydın Ticaret Odası Üyelerine Mahsus ( Oda logolu )  Satış Sözleşmesi,
Emlakçılık Mesleğinin icrasında uyulması gereken etik kuralların içeriği ve tespiti konularında çalışmalar yapma konusunda yetkilendirdi.
 
Toplantının kapanışında söz alan Oda Meclisi Başkanı A. Sefa YÜKSEL, dile getirilen konulardan bizim tarafımızdan belediye ve maliyeyi ilgilendirenleri takip edelim. Geniş katılımlı ve katılımcı olması bakımından en verimli Meslek Komitesi toplantılarından birisi oldu. Verdiğiniz katkı ve katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Seçilen komisyonun faydalı çalışmalar yapacağını düşünüyorum. dedi.