- Üye Girişi
Büyük Menderes Havzası Su Kurulu’nun, Aydın Vali Yardımcısı Bilgehan Bayar başkanlığında düzenlenen 2026 Yılı Toplantısı’na Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz Veli Tuna katıldı.
Aydın Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda; Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Neşat Onur Şanlı, İl Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Temiz, havza sınırları içerisinde yer alan illerin kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileri yer aldı.
Toplantıda, havzadaki su kaynaklarının korunması, su kirliliğinin önlenmesine yönelik tedbirler, öncelikli müdahale alanları ve yatırım ihtiyaçları ele alındı.
Ayrıca 2025 Yılı Havza Su Kurulu Toplantısı’nda alınan kararların uygulanma durumu, ilgili kurumlar tarafından yürütülen çalışmalar, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirildi. Kuraklık riski altındaki göller arasında yer alan Bafa Gölü'ne yönelik Eylem Planı da toplantının gündeminde yer aldı.