AYDIN TİCARET ODASI VE AYDIN AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ MESLEKİ EĞİTİM VE YETERLİLİK İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI 05.03.2024

Aydın Ticaret Odası (AYTO) ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) arasında Mesleki Eğitim ve Yeterlilik İşbirliği Protokolü imzalandı. Protokol, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken ve ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent tarafından,  AYTO Yönetim Kurulu Üyeleri Belgin Çekmen Altay, Veli Tuna ve AYTO Genel Sekreteri İlknur Kahraman’ın katılımlarıyla imzalandı.

Protokol ile birlikte; Aydın Ticaret Odası bünyesinde kurulan AYMES-AYTO Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezinin sektörel olarak yapacağı seminer ve eğitimlerde; ADÜ’ye bağlı meslek yüksekokullarda görev yapan akademisyenlerin uzman desteğine başvurulacak. Bu kapsamda; Çine Meslek Yüksekokuluna Gıda İşleme Bölümü derslerini uygulamalı olarak yapabilecekleri bir ortam sağlanarak, sektörün beklentilerine uygun donanımlı ve belgeli bireyler yetiştirilebilecek. Sağlanan istihdam ile aynı zamanda sektörde belgesiz olarak çalışan kişilerde belgeli iş gücü haline getirilecek.

Protokol hakkında açıklamalarda bulunan Ülken, projenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Aydın Ticaret Odası olarak kurduğumuz AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi ile birçok mesleki yeterlilik alanında hizmet vermeye başladık. Üniversite-sanayi iş birliği anlamında da bu proje çok kıymetli. Bu vesile ile Sayın Rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Aydınımıza hayırlı olsun” dedi.