AYTO KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI 27.11.2023

Aydın Ticaret Odası Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı, AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT başkanlığında, AYTO M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU Konferans Salonunda gerçekleştirildi.  
Toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN, Kasım ayı içerisinde Aydın Ticaret Odası olarak ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilen çalışmalara değindi. AYTO’nun yürütücüsü olduğu Güneydoğu Asya Birliği Üye Ülkeleri (ASEAN) ile Türkiye Arasında İş Diyaloğu Platformu Kurulması Projesi kapsamında, Endonezya, Malezya, Singapur, Tayland, Vietnam, Filipinler, Myanmar, Brunei, Kamboçya ve Laos olmak üzere 10 ülkeden ilgili kurum/kuruluş ve özel sektör temsilcileri tarafından AYTO’ya gerçekleştirilen heyet ziyaretinden bahseden ÜLKEN, AYTO’nun uluslararası çapta projelerine devam edeceğine değinerek Aydın ilinin ve yerel ürünlerin uluslararası mecrada da tanıtımına katkı sağlanması için çalışmalara da devam edeceklerini dile getirdi. Toplantı sonrasında dış ticaret hacmini arttırmak, yeni iş birlikleri kurmak amacıyla AYTO üyeleri ile gıda, tarım, otomotiv, enerji, yapı malzemeleri ve ticaret gibi sektörlerde faaliyet gösteren farklı ülkelerde kurulu 16 önemli şirketin üst düzey temsilcilerinin katıldığı, 33 farklı B2B iş görüşmesi gerçekleştirildiği vurgulandı ve iş görüşmelerinin sonrasında AYTO Üyelerinden alınan geri dönütlerde B2B görüşmelerinin yarısından fazlasının olumlu geçtiği ve ihracat ve işbirliği adımlarının atıldığı belirtildi.

Gerçekleştirilen program ve B2B iş görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Brunei Darussalam, Kamboçya, Endonezya, Laos, Myanmar, Filipinler, Singapur, Tayland, Vietnam ve Malezya’dan gelen iş insanları ile Üyelerimizi bir araya getirdik. B2B görüşmeler ile iş bağlantılarının yapılmış olması en büyük mutluluk. Aydının dış ticaretini arttırmaya devam… AYTO Üyelerinin Güneydoğu Asya ülkeleriyle olan karşılıklı ilişkilerinin geliştirilmesi ve ticari köprülerin kurulması adına bu projeyi ve çıktılarını oldukça önemli buluyoruz. Bu vesile ile projede emeği geçen üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne, ASEAN sekretaryasına, Odalarımızın temsilcilerine ve personellerimize teşekkür eder, saygılarımı sunarım” dedi.

Toplantı sonunda AYTO Meclis Üyelerinin sektörlerine yönelik sorun ve talepleri ele alındı.