ASEAN HEYETİ İLE İYİ NİYET ANLAŞMALARI İMZALANDI 20.11.2023

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Aydın Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Eskişehir Sanayi Odası ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde devam eden Güneydoğu Asya Birliği Üye Ülkeleri (ASEAN) ile Türkiye Arasında İş Diyaloğu Platformu Kurulması Projesi kapsamında, ASEAN üyesi 10 ülkeden ilgili kurum/kuruluş ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirildi.​

Ziyaretin ilk durağı olan İstanbul’da gerçekleşen toplantıya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kopuz, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı Semih Çakır, Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Bora Kocaman, ASEAN Sekretaryası temsilcileri ile ASEAN üye ülkelerinden gelen delegeler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Aydın Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı Semih Çakır, “Aydın’ın en büyük meslek örgütü olan Odamız, köklü geçmişiyle 119 yıldır Aydın’ın ticari, ekonomik ve sosyal hayatının nabzını tutmaktadır. Odamız Üye odaklı hizmet anlayışı ile bölge ekonomisinin güçlenmesine öncülük eden yürüttüğü çalışmalar ve projeler ile kentte büyük kaynak sağlamakta ve aynı zamanda kentin sosyo-kültürel yapısına katkı sağlamaktadır. Bugün burada toplandığımız projemizin hızla gelişen ve ciddi fırsatlar sunan büyük bir pazar olan ASEAN ülkeleri ile proje uygulayıcısı illerimiz arasında kültürel ve ticari yönden köprüler kurmayı sağlayacak önemli bir araç olacağını düşünüyoruz. Teşekkür ediyor , saygılarımı sunuyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Proje hakkında bilgilendirme yapıldı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından Türkiye’deki Yatırım İmkanlarına ilişkin bir sunum gerçekleştirildi.

TOBB İstanbul Hizmet binasında gerçekleşen toplantıda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Brunei Ulusal Ticaret Odası arasında bir İyi Niyet Anlaşması imzalandı. Ayrıca Eskişehir Sanayi Odası, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Aydın Ticaret Odası ve Adana Sanayi Odası ile de Malezya İmalatçılar Federasyonu, Kamboçya Genç Girişimciler Birliği ve Filipinler İhracatçılar Konfederasyonu arasında iyi niyet anlaşmaları imzalandı.

ASEAN Projesi kapsamında gerçekleşen Türkiye ziyareti, projeyi yürüten 4 Odanın bulunduğu illerde gerçekleşen programlar kapsamında devam etti.