AYTO KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU YENİ DÖNEMİN İLK TOPLANTISINI YAPTI 09.11.2023

AYTO Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı, AYTO Akademi Eğitim Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda video gösterimlerinin ardından, AYTO Yönetim Kurulu Üyesi Belgin Çekmen Altay, AYTO Kadın Girişimciler Kurulu ile ilgili bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları ve yürütülen projeleri anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

AYTO Kadın Girişimciler Kurulu 2024 Yılı Yol Haritasını Belirledi

AYTO Kadın Girişimciler Kurulu’nun 2024 yılı toplantı tarihlerinin belirlendiği ve çalışmaların ele alındığı toplantıda konuşan AYTO Yönetim Kurulu Üyesi Belgin Çekmen Altay konuşmasında “AYTO Kadın Girişimciler Kurulu olarak birçok çalışmayı ve projeyi aktif olarak yürütmekteyiz. Yürüttüğümüz bu çalışma ve projeler ile kadın olarak toplumda bize yüklenen kimlik rolleri nedeniyle toplumsal ve ekonomik yaşamda karşılaştığımız dezavantajlı durumları iş hayatında yaptığımız çalışmalar ile yenmeye çalışıyoruz. Toplumsal ve ekonomik yapıda doğru yerlere konumlanabilmek için çok çalışmalıyız. Çünkü mesafeler ancak çok çalışmakla aşılır. Hangi yerde, hangi konumda ve hangi rolde olacağımızı ancak biz belirleyebiliriz. Bizim için toplumsal ve ekonomik hayatta cinsiyet ayrımının bir önemi yok. Bu noktada da Aydın Ticaret Odasının büyük desteği ile bu bilinç ile AYTO Kadın Girişimciler Kurulu olarak birçok projeyi hayata geçirdik. Bunlardan en önemlisi AYTO Kooperatif Atölyesi çalışmaları ve Teknoloji Öğrenme ve Uygulama Merkezi Fizibilite Projesi’dir. Kurulun geri kalanı ile 13 Kasım’da toplantı yapacağız, bugün burada toplanmamızın amacı AYTO Kadın Girişimciler Kurulu olarak 2024 yılı yol haritamızı belirlemektir. TOBB Aydın İl Kadın Girişimciler İcra Kurulunun 6.döneminde 8 üyemiz bulunuyor, toplantılarımızda aldığımız sorunları ve talepleri Odamız Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu aracılığıyla da ilgili mercilere, Bakanlıklara iletiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Toplantı sonunda kurul üyelerinin Aydın ekonomisine ve sosyal hayata yön verecek projeler hakkında görüş ve önerileri alındı.