AYTO, İLİN GÖZBEBEĞİ AYDIN İNCİRİ İLE YÖREX’TE YERİNİ ALDI 02.11.2023


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 12'incisi düzenlenen "Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX" Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde başladı. Odamız "Sizin Oraların Nesi Meşhur" sloganıyla düzenlenen 12. Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) Aydın İnciri başta olmak üzere Aydın’ın yöresel ürünlerinin sergilendiği standında yerini aldı. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan Ülken, Odamız Meclis Başkanı Coşkun Cerit, Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Fatih Erkul, Odamız Yönetim Kurulu Üyeleri Belgin Çekmen Altay, M. Nuri Tuncal, Veli Tuna ve Odamız Genel Sekreteri İlknur Kahraman EXPO Center’ da düzenlenen 12. Yöresel Ürünler Fuarı’na katıldı. 
Açılış konuşmaları sonrasında TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Aydın Ticaret Odası standını ziyaret etti. Stantta  TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan Ülken, Odamız Meclis Başkanı Coşkun Cerit, Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Fatih Erkul, Odamız Yönetim Kurulu Üyeleri Belgin Çekmen Altay, M. Nuri Tuncal, Veli Tuna ve Odamız Genel Sekreteri İlknur Kahraman hazır bulundu. 
Fuar ile ilgili açıklamalarda bulunan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan Ülken, “Fuar birkaç saatte tüm Anadolu'yu gezme imkanı sunuyor. Aydın Ticaret Odası olarak coğrafi işaretli ürün konusunda yaptığımız çalışmalar ile bölgemizi, ilimiz halkını ve Üyelerimizi bilinçlendirmeye, Coğrafi işaretli ürünler bazında daha fazla katma değer oluşturma ve sürdürülebilirlik konusunu ön plana çıkarmaya devam edeceğiz. Bu vizyon ile bu önemli fuarda Aydınımızı ve başta Türk ve Avrupa Birliği Coğrafi işaret tescili Odamızca alınan Aydın inciri olmak üzere Aydınımızın önemli ürünlerini tanıtmak için standımızı kurarak fuara katılım sağladık. TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde 12 yıldır süren YÖREX fuarı; milli değerlerimize sahip çıkmak, markalaştırmak ve ticarileştirmek adına yaptığımız çalışmaların en önemlilerinden biridir. Yöresel ürünlerin ticarileşme süreçlerini destekleyerek markalaşmalarını sağlamayı, katma değerini arttırmayı ve yöresel ürünleri üreten işletmelerin ekonomik kapasitelerini geliştirmeyi amaçlayan fuar bu yıl da üreticilerimize ve firmalarımıza ulusal market zincirleri, e-ticaret siteleri ve restoranlar zincirleriyle yüz yüze görüşme imkânı sunuyor” dedi.