AYTO’DA CUMHURİYETİN 100. YILI COŞKUSU 28.10.2023

Aydın Ticaret Odası Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı, AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT başkanlığında, AYTO M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU Konferans Salonunda gerçekleştirildi.  Toplantı başlangıcında AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT, birlik ve beraberlik içerisinde sonsuza dek Cumhuriyet sahip çıkmanın her şeyden önemli olduğunu dile getirerek AYTO Meclis Üyelerini saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nı söylemeye davet etti. AYTO Meclis Üyeleri Türkiye Cumhuriyetinin 100.yılı dolayısıyla marşlarla Cumhuriyet coşkusunu yaşadılar.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100.yılı dolayısıyla gerçekleştirdiği konuşmasında TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN, “Bugün özel bir gün, bugün 29 Ekim’e 2 gün kala Ekim ayı son Cuma’sında bir araya gelerek Ekim Ayı Meclis Toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyetimizin 100.yılının kutlanacağı hafta bu hafta, 16 tane devlet kurmuş bir milletin, yıkılmış yeniden ayağa kalkmış, her türlü tarih çerçevesinde, tarihin içerisinde tüm haksızlıklara uğramış bir milletin fertleriyiz. Devletlerimiz yıkılmış ,tekrar kurmuşuz, Ergenokon’a hapsedilmişiz, demir dağları eritmişiz, Buminkağan, İslemihan dönmüş Batı ve Doğu Göktürkleri kurmuş,daha sonrasında Gazneliler,840’ta Karahanlılar döneminde İslamiyeti kabul etmişiz,ardından İslamın kılıcı olmuşuz. Viyana’ya ulaşmışız, dünyaya medeniyet ulaştırmış, dünyaya insanlık öğretmişiz, hiçbir yerde asimilasyon yapmayarak hiç kimsenin diline, dinine karışmamışız. Anadolu’ya hapsolmuşuz ve bir gözlü mavi gözlü dev çıkmış. O mavi gözlü dev ile birlikte bir millet uyanmış, o milletin içinde Aydın’dan Efeler olmuş, Trabzon’dan kızanlar olmuş, Diyarbakır’dan,  Mardinden, Urfa’dan, Edirne’den, Şam’dan, Halep’ten aklınıza gelen tüm Osmanlı coğrafyasından Atalarımız olmuş ve biz bir harman olmuşuz. Bunun adına vatandaşlık bağı ile bağlı Türk milleti denmiş anayasada. Bu millete sevgi bağı ile bağlanan her kim varsa bu Cumhuriyeti beraber kurmuş, beraber harmanlamış ve bugüne kadar getirmişiz. Bugün bu anı kutlama zamanı. Nice 100 yıllara, nice onurlu, başı dik, hür, bağımsız yıllara” dedi.