KAMBOÇYA, LAOS VE MYANMAR ÜLKE TOPLANTISI 19.10.2023

Aydın Ticaret Odamızın da yürütücüsü olduğu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, Adana Sanayi Odası, Eskişehir Sanayi Odası ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde devam eden “Güneydoğu Asya Birliği Üye Ülkeleri (ASEAN) ile Türkiye Arasında İş Diyaloğu Platformu Kurulması Projesi” kapsamında ülke toplantıları devam etmekte. Proje ile ASEAN üye ülkeleri ile proje illeri arasında karşılıklı ticaret ve yatırım fırsatlarını teşvik etmek ve ekonomik, sosyal-kültürel diyalog ve entegrasyonu geliştirmek için sürdürülebilir yapı oluşturmak amaçlanıyor. Zoom platformu üzerinden online olarak gerçekleştirilen Ülke Toplantısında TOBB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Mustafa Bayburtlu’nun açılış konuşmalarının ardından, Proje Dış Ticaret Danışmanı Christianto Tonggo  proje tanıtım sunumunu gerçekleştirerek katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.

TOBB Türkiye Tarım Meclisi Başkanı Ülkü Karakuş, Tarsens Ar-Ge Sanayi Ltd. Şti. kurucusu Celil Serhan Tezcan, Kamboçya Standart Development &Supply Co. kurucusu Chau Lon Molika, Laos SS Sole Co. proje direktörü Khonesavanh Sinxayvoravong ve Myanmar’dan Dr. Soe Tun’un katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, Tarım Sektörü ve Tarımda Akıllı Teknolojiler Paneli düzenlendi. Panelde sektör hakkında bilgilendirme sunumlarının ardından katılımcıların soruları cevaplandırıldı.