ÜLKEN, ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZMİ FUARINDA AYDIN’I ANLATTI 13.10.2023

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN, Frankfurt Kongre Merkezi’ nde gerçekleştirilen Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı Açılış Töreni’ ne katılım sağladı.

ÜLKEN fuarda gerçekleştirdiği konuşmalarında Aydın ilinin sağlık turizmi potansiyelinden bahsederek “ Türkiye olarak Sağlık Turizmi ile ülkemize gelen misafirlerimize kaliteli hizmeti, uygun fiyata ve aynı zamanda diğer turizm alanları ile birleştirerek sunacak özelliğe sahibiz. Tıp alanında dünyada başta gelen ülkelerden biri ve yetkin uzmanlar ile dünya sağlık turizminde en tepeye oturmak hedefindeyiz. Mikrofunu elime almışken, kısaca kendi şehrimden de bahsetmek istiyorum. Aydın bir milyonu aşan nüfusu ve Afrodisias, Tralles başta olmak üzere 29 antik kenti ile, aynı zamanda Efes Antik Kenti, Meryem Ana, Pamukkale Travertenleri, Kuşadası destinasyonlarına yarım saat mesafede olması ve jeotermal kaynaklarından dolayı termal sağlık turizmi, Akdeniz iklimi ile sağlık turizmi için dünyanın eşsiz merkezlerinden biridir. Son olarak, uluslararası sağlık turizmine çok büyük önem veren kamu kurumlarımıza, Türkiye’nin iş dünyası çatı örgütü TOBB’a, T.C. Frankfurt Başkonsolosu’na, Ticaret Bakanlığı Sağlık Turizminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısına, TOBB Uluslararası Sağlık Turizmi Sektör Meclisi Başkanına, Türkiye’den buraya fuara katılım sağlayan yatırımcılara ve değerli dostum ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz’e emeklerinden dolayı teşekkür eder, fuarın Türk-Almanya ve Türk- Avrupa Birliği ticari ilişkilerimize de olumlu katkı sağlamasını dilerim” dedi.