ASEAN PROJESİ FİLİPİNLER ÜLKE TOPLANTISI 25.09.2023

Aydın Ticaret Odamızın da yürütücüsü olduğu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, Adana Sanayi Odası, Eskişehir Sanayi Odası ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde devam eden “Güneydoğu Asya Birliği Üye Ülkeleri (ASEAN) ile Türkiye Arasında İş Diyaloğu Platformu Kurulması Projesi” kapsamında ülke toplantıları devam etmekte. Proje ile ASEAN üye ülkeleri ile proje illeri arasında karşılıklı ticaret ve yatırım fırsatlarını teşvik etmek ve ekonomik, sosyal-kültürel diyalog ve entegrasyonu geliştirmek için sürdürülebilir yapı oluşturmak amaçlanıyor. Bu kapsamda, 22 Eylül Cuma günü Zoom platformu üzerinden online olarak gerçekleştirilen Filipinler Ülke Toplantısında Philexport Savunma, İletişim ve Özel Konulardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Flordeliza C Leong ve Adana Sanayi Odası Proje Personeli Halis Şire’nin  açılış konuşmalarının ardından ASEAN Sekreteryası temsilcisi Rahma Lestari Anggraini proje tanıtım sunumu gerçekleştirerek katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.

TOBB Türkiye Tarım Meclisi Başkanı Ülkü Karakuş,  Filipinler Gıda İşletmecileri ve İhracatçıları Kurumu Başkanı Ruben L. See, Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T. A.Ş Strateji ve İş Geliştirme Direktörü V. Besim Özek ve Filipinler Yabancı Alıcılar Derneği Başkanı Robert Young’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, Tarım ve Tekstil Sektör Paneli düzenlendi. Panelde sektör hakkında bilgilendirme sunumlarının ardından  katılımcıların soruları cevaplandırıldı.