ASEAN PROJESİ VİETNAM ÜLKE TOPLANTISI 12.09.2023

Aydın Ticaret Odamızın da yürütücüsü olduğu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, Adana Sanayi Odası, Eskişehir Sanayi Odası ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde devam eden “Güneydoğu Asya Birliği Üye Ülkeleri (ASEAN) ile Türkiye Arasında İş Diyaloğu Platformu Kurulması Projesi” kapsamında ülke toplantıları devam etmekte.

Merkezi Jakarta'da bulunan ve 1967 yılında kurulmuş olan Güneydoğu Asya Birliği Üye Ülkeleri Birliği (ASEAN)’ne Endonezya, Malezya, Singapur, Tayland, Vietnam, Filipinler, Myanmar, Brunei, Kamboçya ve Laos ülkeleri üye durumda. Proje; ASEAN üye ülkeleri ile proje illeri arasında karşılıklı ticaret ve yatırım fırsatlarını teşvik etmeyi ve ekonomik, sosyal-kültürel diyalog ve entegrasyonu geliştirmek için sürdürülebilir yapı oluşturmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, ülke toplantıları 30 Mart 2023 tarihinde Singapur ile başlamış olup 11 Eylül Pazartesi günü Zoom platformu üzerinden online olarak gerçekleştirilen Vietnam Ülke Toplantısında Vietnam  Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Mdm Tran Thi Lan Anh  ve Eskişehir Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Öztürk’ün açılış konuşmaları ve ASEAN Sekreteryası temsilcisi Rahma Lestari Anggraini’nin proje tanıtım sunumunun ardından, Hanoi Büyükelçiliği’nde görev yapmakta olan Ticaret Müşavirimiz Burak Cihan Ürkmez, Vietnam hakkında genel bilgiler, Vietnam’ın ekonomik göstergeleri, Türkiye-Vietnam Dış Ticareti ve  pazarda dikkat edilmesi gereken hususlar konularında bir sunum gerçekleştirdi. Vietnam- Türkiye İş Konseyi Başkanı Do Quy Dzung ise, Vietnamlı işletmelerin Türkiye ile işbirliği konusunda yaklaşımlarını ele aldı.

Tarım, Su Ürünleri, Lojistik ve Turizm Sektör Panelinin de yer verildiği toplantıda, TOBB Türkiye Tarım Meclisi Başkanı Ülkü Karakuş, TOBB Türkiye Hayvancılık Konseyi Üyesi İlker Yıldırım, Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı Alper Özel sektör hakkında bilgilendirme sunumlarını gerçekleştirdi ve toplantı sonunda katılımcıların soruları cevaplandırıldı.