ÜLKEN, SİGORTA ACENTELERİ SEKTÖR MECLİSİ SEÇİMİ’NDE KONUŞTU 10.08.2023

5684 sayılı Sigortacılık Kanunu uyarınca TOBB nezdinde teşekkül ettirilen Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi seçimi 31.07.2023 tarihinde TOBB Merkezinde gerçekleştirildi. Tüm Türkiye’den gelen 300 ü aşkın Sigorta Acentesi İl Delegesi 4 yıl süre ile görev alacak 40 kişilik sektör meclisi üyelerini belirledi. 

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan Ülken, Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi seçimleri öncesinde yaptığı konuşmada, sigortacılık sektörünün ilkleri başardığını belirterek, “Diğer sektörlere rol model olan bir yapıyı kurdunuz. Mesleki disiplinin ve mesleki eğitimin en iyi şekilde nasıl sağlanacağını herkese gösterdiniz.” dedi.
 
16 yıl önce TOBB, Hazine Müsteşarlığı ve acenteler olarak TOBB çatısı altında yeni bir yapı kurduklarını anımsatan Hakan Ülken, “İşte bundan tam 16 yıl önce TOBB, Hazine Müsteşarlığımız ve Acenteler olarak TOBB çatısı altında yeni bir yapı kurduk. Geçtiğimiz 16 yıl gösterdi ki çok doğru bir adım atmışız. Bu süre içinde Sektörün gelişmesi noktasında çok önemli mesafe kaydettik. Levha kayıt sistemini kurduk. Disiplin mekanizmalarını geliştirdik. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği ile birlikte kurduğumuz SEGEM sayesinde, kendi meslek mensuplarınızın eğitimini kendiniz vermeye başladınız. Şu an ülkemizde hiçbir sektörün böyle bir eğitim kurumu yok. Ve en önemlisi, bütün bu yapıyı çok kısa bir sürede kurup işler hale getirdik ve kökleşmesini sağladık. Bundan kim kazandı. Bu meslek kazandı. Sizler kazandınız!” ifadelerini kullandı.
 
Trafik sigortasında taban komisyon ve işlem ücreti uygulamaları ile sigorta acentelerinin KOSGEB destekleri kapsamına alınmasını sağladıklarını söyleyen Ülken, “Önemli olan seçimlerden sonra kim kazanırsa kazansın, birlik ve beraberliği korumaktır” dedi.