ÜLKEN, TOBB SİGORTA EKSPERLERİ İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİNDE KONUŞTU 03.08.2023

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan Ülken, 22 Temmuz Cumartesi günü İstanbul’da gerçekleştirilen TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi seçimlerine katıldı. Oy kullanma işlemi öncesinde, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan Ülken, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Yardımcısı Ebru Gençosmanoğlu ile Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Ahmet Nedim Erdem açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Eksperleri İcra Komitesi seçimlerinde dört yıl süre ile görev yapacak İcra Komitesi üyeleri belirlendi. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan Ülken açılış konuşmasında, SEİK tarafından temsil edilen eksperler ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, acenteler ve eksperler ile birlikte sektörün tüm unsurlarının birlikte var olmasının önemine değindi. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan Ülken, bu birlikteliği sağlamak için emek verdiklerini, özellikle son dönemde yaşanmakta olan ekonomik zorluklar sebebi ile eksperlerin ekonomik açıdan da korunması gerektiğini, 2022 yılı aralık ayı içerisinde başlanılan eksper ücret görüşmelerinin sonlandığı 2023 yılı temmuz ayı itibarı ile görüşülen ücretin yetersiz kaldığını belirterek ilk 6 aylık enflasyon farkının ücretlere yansıtılması gerektiğini, bunun için gerekli görüşmelerin yapıldığını, talebin SEDDK ya iletildiğini, olumlu sonuçların beklenmekte olduğunu ifade etti. Ülken ayrıca sigorta eksperini, sigortacılık sisteminin en önemli unsuru olarak gördüklerini ifade ederek son dönemde ülke olarak yaşadığımız deprem felaketinde üstlenmiş oldukları sorumluluk ve göstermiş oldukları üstün başarı konusunda da tüm eksper camiasına teşekkürlerini iletti ve TOBB olarak eksperlik kurumuna desteklerinin süreceğini belirtti.