AYTO’DA SÜRDÜRÜLEBİLİR MADENCİLİKTE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONUŞULDU 19.07.2023

Aydın Ticaret Odası tarafından yürütülen, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen  “İnsana Yaraşır İş ve Geleceğimiz için Önce Güvenlik”  Projesi kapsamında AYTO Akademi Eğitim Salonu’nda Maden sektöründe faaliyet gösteren işveren ve iş sağlığı güvenliği uzmanları için “Madenlerde Olası İş Kazalarında İş Veren Açısından Yeni Getirilen Hukuki Yaptırımlar, Adli Süreç ve Kaza Anında İzlenecek Yollar, İş Güvenliğinde Örnek İyi Uygulamalar, Madenlerde İş Güvenliğinde Sanal Gerçeklik Eğitim Uygulamaları ve Teknikleri, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinde Sanal Gerçeklik Kullanımının Sağladığı Avantajlar” konulu Çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştayda sunumlar, İş kazalarında Uzman Avukat Hakan Eriş, Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Aykut Akdemir, Yapay Zeka Mühendisi sanal gerçeklik alanında Uzman Ediz Karaali tarafından gerçekleştirilerek katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Çalıştay hakkında açıklamalarda bulunan AYTO Genel Sekreteri İlknur KABASAKAL, “Bölge ve ülke çapında ses getiren uluslararası projelerimiz sahada hedeflerine ulaşarak  fayda sağlamaya devam ediyor. İnsana Yaraşır İş ve Geleceğimiz için Önce Güvenlik Projemiz kapsamında yer üstü ve yer altı madenciliğinde faaliyet gösteren birçok işveren, firma yetkilisi ve çalışana ulaştık. Maden firması yetkililerinin, Maden mühendislerinin ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarının sektörde İSG koşullarının geliştirilmesi, iyileştirilmesi ve farkındalık yaratılması konusunda rolleri oldukça büyük, proje vesilesi ile sizlerle bu amacı paylaşmaktan gurur duyuyoruz” dedi.