AYTO, MADEN ÇALIŞANLARI İÇİN EĞİTİMLERE DEVAM EDİYOR 22.06.2023

Aydın Ticaret Odası, Avrupa Birliği ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilen Maden Sektörüne yönelik “İnsana Yaraşır İş ve Geleceğimiz için Önce Güvenlik Projesi” kapsamında TR-32 Bölgesinde faaliyet gösteren maden firması çalışanlarına İş Sağlığı ve Güvenliği farkındalık eğitimleri düzenlemeye devam ediyor. Muğla ili Yatağan ilçesi ve Aydın ili Karpuzlu ilçesinde şubeleri bulunan Mikroman firması çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen eğitimlerde sanal gerçeklik ve İSG konularının yanı sıra stres yönetimi de ele alındı. AYTO’nun proje kapsamında geliştirdiği açık ocak madenciliğinde şev kayması, dinamit patlatma ve iş makinesi kullanımlarını içeren sanal gerçeklik senaryo uygulamaları tanıtıldı ve çalışanların alandaki tecrübeleri ve sektörde iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin talepleri dinlendi.