ÜLKEN, TÜRKİYE PATENT VE MARKA VEKİLLERİ MECLİSİ TOPLANTISI’NDA 03.04.2023

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Patent ve Marka Vekilleri Meclisi yılın ilk toplantısını video konferans yöntemiyle gerçekleştirdi. Toplantıda meclisin yaptığı çalışmaların kamuoyundaki etkileri, mesleğe katkıları ile sektör raporu hazırlıkları masaya yatırıldı.​

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken yaptığı açılış konuşmasında; deprem süreci ve sonrasında TOBB tarafından gerçekleştirilen yardım faaliyetleri ile Meclisin aldığı kararlar doğrultusunda TOBB tarafından yapılan çalışmaları Meclis Üyeleri ile paylaştı.  Patent ve marka vekilliğinin tanıtılması ve kamuoyunda farkındalık yaratılması için TOBB tarafından hazırlatılan tanıtım videosunun, kamuoyu ile paylaşılmasının en kısa sürede sağlanacağını ifade etti.

TOBB Türkiye Patent ve Marka Vekilleri Meclisi Başkanı Kemal Yamankaradeniz, patent ve marka vekilliği mesleğini ilgilendiren mevzuata ilişkin yürütülen görüş çalışmaları ile sektör raporu hazırlıkları konusunda Meclise bilgi verdi.

Mesleki sorumluluk sigortası konusunda detaylı bir çalışma yapılması karara bağlandı.