ASEAN PROJESİ ÜLKE TOPLANTILARI BAŞLADI 30.03.2023

Aydın Ticaret Odamızın da yürütücüsü olduğu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Adana Sanayi Odası, Eskişehir Sanayi Odası ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde devam eden “Güneydoğu Asya Birliği Üye Ülkeleri (ASEAN) ile Türkiye Arasında İş Diyaloğu Platformu Kurulması Projesi kapsamında ülke toplantıları başladı. Merkezi Jakarta'da bulunan ve 1967 yılında kurulmuş olan ASEAN’a Endonezya, Malezya, Singapur, Tayland, Vietnam, Filipinler, Myanmar, Brunei, Kamboçya ve Laos ülkeleri üye durumda. Proje; ASEAN üye ülkeleri ile proje illeri arasında karşılıklı ticaret ve yatırım fırsatlarını teşvik etmeyi ve ekonomik, sosyal-kültürel diyalog ve entegrasyonu geliştirmek için sürdürülebilir yapı oluşturmayı amaçlıyor. Bu kapsamda Singapur'da görev yapmakta olan Ticaret Müşavirimiz Mihriban Esin ARSLAN, Türkiye Yatırım Ofisi Ülke Danışmanı Emre BÜYÜKKILIÇ ve Enterprise Singapur Kıdemli İş Geliştirme Müdürü Güvenç GÜRES’in katılımıyla  "Singapur Ülke Toplantısı" düzenlendi. TOBB AB Daire Başkanı Mustafa BAYBURTLU’nun açılış konuşmalarıyla başlayan, Aydın Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Eskişehir Sanayi Odası ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri başta olmak üzere Türkiye genelinde 365 Oda ve Borsadan katılım sağlanan toplantıda Singapur ekonomisi, Türkiye- Singapur ikili ticaret ilişkileri ve Singapur ile karşılıklı yatırım fırsatları ele alındı. Toplantı sonunda Oda Üyeleri için fayda sağlayacak network ve danışma bağlantıları paylaşıldı.