AYMES, UYGULAMA SINAVLARI İÇİN HAZIR 09.03.2023

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi tarafından finanse edilen AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi projesi kapsamında Odamız bünyesinde kurulan AYMES-AYTO Mesleki Yeterlilik Merkezi, Bitkisel Yağ Üretim Operatörü, Zeytinyağı Üretim Operatörü, Fırın ve Unlu Mamüller Üretim Operatörü ve Tadımcı alanlarında sınav ve belgelendirme hizmeti vermek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda AYMES Proje Ekibi, Orkide Yağ ve Felda İffco firmalarına bilgilendirme ziyaretinde bulundu. Orkide Yağ firması ile sabit sınav yeri işbirliği sözleşmesi yapılırken Felda İffco firmaso ile Bitkisel Yağ Üretimi Ölçme değerlendirme komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.  Görüşmelerde, Mesleki yeterlilik belgeleri, Aydın Ticaret Odası’nın bu alandaki çalışmaları, AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi’nin faaliyetleri, sınav ve belgelendirme yapılacak meslek alanları, belgelendirme süreci hakkında bilgilendirmeler yapıldı, görüş ve öneriler alındı.