AYTO ŞUBAT AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI 27.02.2023

Aydın Ticaret Odası Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı, AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT başkanlığında, AYTO M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU Konferans Salonunda gerçekleştirildi.  Toplantıda konuşan AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT ülkemizi etkileyen deprem felaketi ile ilgili, “Deprem nedeniyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN, Şubat  ayı içerisinde Aydın Ticaret Odası olarak yerel ve ulusalda yapılan çalışma ve görüşmelere değinerek Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde gerçekleşen ve Hatay, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Osmaniye, Kilis ve Adana'da milyonlarca insanı doğrudan etkileyen, binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği deprem süreci ve Aydın özelinde deprem riski hakkında değerlendirmelerde bulundu. ÜLKEN “Üst Kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde Aydın’daki Oda ve Borsalarımız, Ülkemizin yaşadığı deprem felaketinden zarar gören bölgelere yardım için zaman kaybetmeden yardımlar ve izlenecek yeni yol haritası konusunda tek yürek oldu.  Yerelde Aydın’daki Oda ve Borsa Üyelerimiz ile Odamızca temin edilen ve Üyelerimizden toplanan ihtiyaç malzemeleri vakit geçmeden deprem bölgelerine ulaştırdık. Yardımlar sürerken, destek konusunda yeni talepleri ve yapılması gerekenleri değerlendiriyor ve Meclis Üyelerimize ve AYTO Üyelerimize destekleri ve  duyarlılıkları için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği camiası olarak iş dünyasının ve hayırseverlerin katılımıyla deprem bölgesine kalıcı konut yapma kampanyası başlattık. Bu çok uzun bir yol, destekler sürdürülebilir olmalı ve tek seferlik değil. Erzak ve kıyafet ihtiyacı hem deprem bölgeleri hem de diğer illere taşınan aileler için devam edecek. Ekonomi açısından depremin yaşandığı bölgedeki 10 il, Türkiye'nin Gayri Safi Yurt İçi Hasılasına yüzde 10 düzeyinde katkı sağlıyor ve aynı zamanda bölge vatanımızın her toprağı gibi tarihi ve kültürel açıdan da önem arz ediyor” dedi. Bölgenin aynı zamanda 25 milyar dolar ihracat hacmi olduğuna değinen ÜLKEN, bölgenin durumunun toparlanıp canlandırılmasının önem arz ettiğini belirtti. Aydın özelinde ise,  yerelde işbirliğinin çok önemli olduğunu belirterek, ilgili kurum ve kuruluşlar ile Aydın deprem master planı üzerinde çalışıldığına değindi.

Toplantı sonunda AYTO Meclis Üyelerinin sektörlerine yönelik sorun ve talepleri ele alındı.