AYTO’DA MOTORLU KARA TAŞITLARI ALIM SATIM SORUMLUSU MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI GERÇEKLEŞTİRİLDİ 24.02.2023

TOBB MEYBEM ile Aydın Ticaret Odası tarafından organize edilen “Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Mesleki Yeterlilik Sınavı” AYMES Sınav Salonu'nda gerçekleştirildi. Yazılı ve performans alanlarından oluşan sınav periyodunu başarıyla tamamlayan adaylar sertifikalarını alacaklar. Aydın Ticaret Odası’nın mesleki yeterlilik alanındaki çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan AYTO Genel Sekreteri İlknur KABASAKAL “Bugüne kadar ikinci el araç alım satım sektöründe faaliyet gösteren birçok üyemizi TOBB Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen sınavlar ile belgelendiren Odamız belge almayan ya da ticarete yeni başlayacak olan üyelerimiz için de başvuruları almaya devam ediyor. Aynı zamanda motorlu kara taşıtı ticareti yapan kişilere yönelik düzenlenen,  bu sektörde faaliyet gösteren üyelerimizin, yönetmelik kapsamında Yetki Belgesi almak için ihtiyaç duydukları belge ve nitelikleri sağlayacakları mesleki uzmanlık eğitimleri hakkında bilgilendirme faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Odamız bünyesinde kurulan AYTO – AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezimiz de ilgili proje kapsamındaki alanlarda yetkilendirilmek için çalışmalarına devam ediyor”  dedi.