ÜLKEN, TÜRKİYE PATENT VE MARKA VEKİLLERİ MECLİSİ TOPLANTISI’NDA 28.12.2022

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN, videokonferans ile yapılan Türkiye Patent ve Marka Vekilleri Meclisi Toplantısına katılım sağladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Patent ve Marka Vekilleri Meclisi yılın son toplantısını gerçekleştirdi. Meclis, toplantıda sektör açısından 2022 yılının değerlendirmesini yaptı.​

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında sektörde yaşanan güncel gelişmeler hakkında bilgi vererek Meclis Üyelerine özverili çalışmaları için teşekkür etti.

 TOBB Türkiye Patent ve Marka Vekilleri Meclisi Başkanı Kemal Yamankaradeniz, patent ve marka vekilliği mesleğini ilgilendiren mevzuata ilişkin yürütülen çalışmalara değindi.

TOBB Türkiye Sektör Meclisleri Müdürü Ayşe Çelebi Doğan; Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen 12. Kalkınma Planı çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen Telif Hakları ve Sınai Haklar Alt Komisyon toplantıları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Kurumlar Arası İlişkiler Komitesi Başkanı Seda İnal, Patent ve Marka Vekilleri Meclisi Sektör Raporu çalışmalarında son durum hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Meclisin sosyal medya faaliyetlerinin görüşüldüğü toplantı, 2023 yılı faaliyetlerinin istişare edilmesi ile son buldu.