AYTO’NUN PROJELERİ SES GETİRMEYE DEVAM EDİYOR 21.11.2022

Aydın Ticaret Odası, İESP SOP Program Otoritesi T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın Ankara’da Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlediği İESP SOP Projeler Fuarına, AYTO-AYMES MESLEKİ YETERLİLİK VE BELGELENDİRME MERKEZİ PROJESİ ve İNSANA YARAŞIR İŞ VE GELECEĞİMİZ İÇİN ÖNCE GÜVENLİK PROJESİ olmak üzere iki AB projesi ile katılım sağladı. Fuarda AYTO,  “AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi” ve “İnsana Yaraşır İş ve Geleceğimiz için Önce Güvenlik” projeleri için proje faaliyet ve sonuç çıktılarının sergilendiği tanıtım standı açtı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Prof. Dr. Vedat Bilgin’in teşrifiyle gerçekleştirilen fuar açılış töreni sonrası Türkiye’nin dört bir yanından davet edilen 81 hibe projesinin standının yer aldığı fuar halkın katılımına açıldı. Proje faydalanıcılarının, proje faaliyet ve çıktılarını paylaştıkları fuarda; Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen uygulamalara yer verildi. Fuar ziyaretçileri, projeler hakkındaki detaylı bilgileri doğrudan ilgili kurum ve kuruluşlardan aldı.

AYTO’NUN PROJESİ TÜRKİYE’DE EŞİ BENZERİ OLMAYAN UYGULAMALARDAN BİRİ OLDU

Aydın Ticaret Odası Proje ekibi, AYTO’nun gıda alanında Bitkisel Yağ Üretim Operatörü, Fırın ve Unlu Mamüller Üretim Operatörü, Tadımcı ve Zeytinyağı Üretim Operatörü   mesleklerinde öncü mesleki yeterlilik ve belgelendirme merkezi olacak olan AYTO-AYMES MESLEKİ YETERLİLİK VE BELGELENDİRME MERKEZİ  ve proje kapsamında Gıda sektöründe Dolum ve Paketleme Operatörü ve Kurutma İşlemi Operatörü (teknolojik uygulamalar) meslekleri için hazırladığı Ulusal Meslek Standartları- Ulusal Yeterlilikleri hakkında ziyaretçilere bilgilendirmeler yaptı.

Aydın Ticaret Odası’nın madencilik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği koşullarının geliştirilmesi ve farkındalığın artırılması amacıyla yürüttüğü İNSANA YARAŞIR İŞ VE GELECEĞİMİZ İÇİN ÖNCE GÜVENLİK PROJESİ’nin çıktıları olan sanal gerçeklik uygulaması ve kamu spotu katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Sn. Süreyya ERKAN ve ilgili AB Proje İzleme Temsilcileri AYTO’nun proje standına ziyarette bulundular.