AYMES MESLEKİ YETERLİLİK VE BELGELENDİRME MERKEZİ TÖREN İLE AÇILDI 27.10.2022

Aydın Ticaret Odası tarafından T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen, VOC-Test Merkezleri III Program kapsamında kurulan AYMES- AYTO Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi’nin açılış töreni AYTO M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU Konferans Salonu’nda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan ÜLKEN, AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT, AYTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün EVRAN, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz ÜLGEN, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR, Aydın Ticaret İl Müdürü Arif AKSU ve Aydın SGK İl Müdürü Zeynep YILMAZ katılımlarıyla gerçekleştirildi.

AYTO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin de katıldığı toplantıda proje süresince gerçekleştirilen faaliyetleri anlatıldığı bir sunum ve gıda sektörü bilgilendirme semineri gerçekleştirildi. Seminerde mesleki yeterlilik ve belgelendirme alanında gündemde olan destek ve teşvikler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Proje kapsamında ülke çapında gıda sektöründe Dolum ve Paketleme Operatörü ve Kurutma İşlemi Operatörü (teknolojik uygulamalar) mesleklerinin Ulusal Meslek Standartları- Ulusal Yeterliliklerini ilk kez hazırlayan kurum olan AYTO’nun  geçen hafta itibari ile başarı ile tamamladığı Mesleki Yeterlilik Kurumu yetkilendirme denetimleri ardından, Bitkisel Yağ Üretim Operatörü, Fırın ve Unlu Mamüller Üretim Operatörü, Tadımcı ve Zeytinyağı Üretim Operatörü olmak üzere ulusal yeterliliği bulunan 4 alanda sınav ve belgelendirme hizmeti sunacağı dile getirildi.

Açılış konuşmalarında nitelikli ve belgeli iş gücü ile  daha iyi bir üretim ,ambalajlama, daha iyi ihracatın vurgusunu yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan ÜLKEN, “Yüzlerce proje içerisinden projemizin birinci seçilmesini sağlayarak bu projeye emek veren tüm personelimize, projemize gıda sektöründeki  bilgi ve deneyimleri ile katkı sağlayan sektör komitelerimize ve projemize destek olan, ilgi gösteren tüm Üyelerimize teşekkür ediyorum. Özellikle Aydın’ımızı ilgilendiren meslek gruplarında çalışmalarımızı yaparak projemizi başarı ile tamamladık. Merkezimiz Aydın ve TR-32 Bölgesi ile başlayıp Türkiye genelinde gıda paketlemenin söz konusu olduğu hangi sektör varsa o sektörün iş ve işlemlerini AYMES belgelendirme hizmeti ile geliştireceğiz. Bu vesileyle, AYMES- AYTO Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi’mizin Odamıza, ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını, ekonomimize katkı koymasını temenni ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, sahnede sembolik kurdele kesimi gerçekleştirilerek, AYTO’da bulunan AYMES Hizmet katı ziyaretçilere tanıtıldı.