ÜLKEN, TÜRKİYE PATENT VE MARKA VEKİLLERİ MECLİS TOPLANTISINA KATILDI 15.10.2022

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Patent ve Marka Vekilleri Meclisi; Meclis Başkanı Kemal YAMANKARADENİZ başkanlığında; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN’in katılımıyla bir araya geldi.​​

Toplantıda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN, Meclis çalışmalarına ilişkin bilgilendirme yaptı. Daha sonra, Meclis Başkanı Kemal Yamankaradeniz, Mayıs ayında gerçekleştirilmiş olan son toplantıdan itibaren yaşanan gelişmeleri Meclis Üyelerine aktardı.

Toplantıda; Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü Yurt Dışı Yatırım Finans ve Yönetim Danışmanlığı Dairesi Başkanı Gülşah KOÇAK, 20 Nisan 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan “Hizmet İhracatının Tanımlanması, Sınıflandırılması ve Desteklenmesi Hakkında Karar”’a ilişkin bilgilendirme yaptı.

TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Teknoloji Transfer Mekanizmaları Destekleme Grubu Bilimsel Programlar Uzmanı Hamit TAŞ, TÜBİTAK tarafından sağlanan patent destekleri hakkında Meclis Üyelerine bilgi verilen toplantıda; TOBB UYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Genel Müdürü Onur YÜKSEL, TOBBUYUM ile yürütülmekte olan ortak Meclis faaliyetleri hakkında sunum yaptı. YÜKSEL; TOBB UYUM’un Eylül ayı itibariyle BTK nezdinde internet alan adları uyuşmazlıklarında resmi uyuşmazlık çözüm merkezi olarak faaliyetlerine başladığı bilgisini verdi. Toplantıda ayrıca hazırlanmakta olan sektör raporu Meclis Üyeleri tarafından masaya yatırıldı. Patent ve marka vekilliği mesleğinin tanıtımı konusunda yürütülmesi planlanan sosyal medya faaliyetlerinin istişare edildiği toplantı, son zamanlarda sektörde artan dolandırıcılık faaliyetlerine karşı alınabilecek önlemlerin tartışılması ile son buldu.