7 EKİM DÜNYA PAMUK GÜNÜ ETKİNLİĞİ 06.10.2022

Sayın Üyemiz,

Pamuğun stratejik önemini vurgulamak üzere 2019 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 7 Ekim tarihinin tüm dünyada Dünya Pamuk Günü olarak kutlanması kabul edilmiştir. Üreticilerden tüccarlara, tekstilden hazır giyime on binlerce insanın gelir kaynağı olan pamuk ülkemiz için de en kıymetli tarım ürünlerinden birisidir.

Ülkemiz pamuk ve pamuğa dayalı sektörlerini geliştirmek amacıyla ortak birçok proje yürüten kurumlar olarak 7 Ekim “Dünya Pamuk Günü” etkinliğini ilk kez fiziki olarak organize etmek üzere bir araya geldik.
Etkinlik; Ulusal Pamuk Konseyi, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Aydın Ticaret Borsası, Söke Ticaret Borsası, Söke Ziraat Odası, Ege Giyim Sanayicileri Derneği ve İyi Pamuk Uygulamaları Derneği ortak organizasyonunda 7 Ekim 2022 Cuma günü Söke Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecektir.

Dünya Pamuk Günü Etkinliği’ne ilişkin davetiye ve programı  Ek’te bilgilerinize sunulmuştur.

EK

Üyelerimizin bilgisine sunulur.