AYTO TARİHİNDE İLK KEZ TEK LİSTE İLE SEÇİME GİDİLDİ 02.10.2022

Aydın Ticaret Odası Organ Seçimleri, 2 Ekim Pazar günü Osmangazi Ticaret Lisesi’nde gerçekleştirildi ve oy verme işlemi 09.00 – 17.00 saatleri arasında yapıldı. Aydın Ticaret Odası tarihinde ilk kez tek liste ile yapılan seçimde, mevcut başkan Hakan ÜLKEN liderliğindeki "Güneş Grubu" tek liste ile 17 komitenin tamamını kazandı. AYTO seçimlerinde katılımın oldukça yoğun olduğu gözlemlenirken, Güneş Grubu temsilcileri ve ÜLKEN seçime gelen üyeler ve davetliler ile yakından ilgilendi.

AYTO Üyeleri Tekrar “Güneş Grubu” Dedi

Seçim ile ilgili açıklamalarda bulunan ÜLKEN,Oda tarihinde bir ilki yaşıyoruz. AYTO tarihinde ilk defa tek listeyle seçime gidiliyor. Güneş Grubu olarak 2013’ten beri verdiğimiz emeklerin üyede karşılığını, olumlu dönüşleri bugün çok net bir şekilde görüyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi oda, üyelere ait. Odanın gerçek sahibi üyelerimiz. Ziyaretlerimizde  Üyelerimiz bizim tekrar göreve devam etmemizi istediklerini  gösterdiler.

“Nerede Kalmışsak Daha İlerisine Gidebilmek için Hazırız”

“Kesinleşmiş sonuçların gelmesiyle beraber Cuma günü oda içerisindeki yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu, meclis başkanlık divanı, TOBB delegeleri, üst kurul delegeleri gibi seçimleri gerçekleştirip ‘nerede kalmıştık?’ diyerek devam edeceğiz. Nerede kalmıştık? Aydın’ın kalkınmasındaki eksiliklerde kalmıştık. Havaalanının olmamasında kalmıştık. Aydın ekonomisinin geriye gittiğinde, kişi başına düşen milli gelirin azaldığında kalmıştık. Fuar alanının olmadığında, lojistik merkeze olan ihtiyaçta kalmıştık. Lojistik merkezle ilgili projemizi hazırladık. Onunla ilgili çalışmaları devam ettirmekte kalmıştık. Nerede kalmıştık? Organize sera bölgesinin çalışmalarını sona getirmiştik. Onların tahsisleriyle ilgili durumlarda kalmıştık. Aydın’da bir vakıf üniversitesi olması gerektiğinde kalmıştık. Nerede kalmışsak daha ilerisine gidebilmek adına, Aydın’ımızın lobi çalışmaları adına biz hazırız.”

“Çok Büyük Gurur Kaynağı”

AYTO üyelerinin seçime yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizen ÜLKEN, “Tek liste olan bir seçimde katılım doğal olarak daha düşük olur diye düşünürken biz geçen seçimin üstünde bir katılımı gözlemliyoruz. Üyelerimiz tek liste olsa bile odalarına, Güneş Grubu’na desteklerini ortaya koyuyor. Bir şenlik havasında, birlik, beraberlikle AYTO üyeleri oylarını kullanıp, sohbet edip, istişarelerde bulunuyorlar. Birbirleriyle kucaklaşıyorlar. Bu özlenen bir şeydi. Bu bizim için çok büyük gurur kaynağı” dedi.