AYMES, İSKOÇ YETERLİLİK KURUMU’NDA TANITILDI 24.09.2022

VOC-Test Merkezleri Hibe III Programı ile Avrupa Birliği ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Aydın Ticaret Odası tarafından yürütülen AYMES-AYTO Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Projesi kapsamında, AYMES proje ekibi İskoçya’da mesleki yeterlilik alanında faaliyet gösteren İskoç Yeterlilik Kurumu (Scottish Qualifications Authority) ile işbirliği toplantısı gerçekleştirdi.

Aydın Ticaret Odası Genel Sekreteri İlknur KABASAKAL, Kültür ve Proje Birimi Uzmanı İlknur ANNIAK, AYMES Proje Koordinatörü Cemil GÖZET ve AYTO Basın Birimi Sorumlusu Belgin AVŞAR’ın katılımıyla gerçekleştirilen ziyaret kapsamında; ulusal meslek standartlarının hazırlanması, ölçme-değerlendirme, eğitim akreditasyonu vb. konularda İskoçya'da hizmet sunan İskoç Yeterlilik Kurumu (Scottish Qualifications Authority) ile bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı kapsamında, karşılıklı iş birliğinin sürdürülmesi ve iyi uygulama örneklerinin paylaşımı çerçevesinde görüşme yapıldı. Toplantıda AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi projesi tanıtılırken proje kapsamında geliştirilen Dolum ve Paketleme Operatörü ve Sebze- Meyve Kurutma İşlemi Operatörü mesleki yeterlilikleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Mesleki yeterlilik sistemine işveren ve potansiyel iş gücü çalışanlarının entegre edilmesi ve sürdürülebilir bir gelecek için gıda sektörünün önemine değinildi.