TOBB YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE AYTO BAŞKANI HAKAN ÜLKEN’DEN AHİLİK HAFTASI KUTLAMA MESAJI 13.09.2022

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN, Aydın’da bu yıl 35.si düzenlenen Ahilik haftası kapsamında kutlama mesajı yayımladı.

“Ahilik, tarihimize Anadolu Selçukluları döneminde girmiş ve Osmanlı Devleti döneminde de devam etmiş önemli bir miras ve milli değerimizdir. Ahilik bir gelenek olmaktan öte sadece ülkemizde değil, bütün dünyaya yön veren odacılık sisteminin temel direğidir. Ahlak ve sanatın cömertlikle dayanışmayla uyumlu birleşmesinden oluşan Ahilik, Anadolu'da Ahi Evran tarafından kurularak günümüze kadar gelmiştir. Ahi Evran'ın kurmuş olduğu bu sistem aslında günümüzün modern çağdaş, oda sistemidir. Ticaret Odalarının temelini oluşturan Osmanlı Döneminde Lonca sisteminin temelini oluşturan dört ana unsur vardır. Esnaf ve tüccarların kaydını tutmak, onlara eğitim vermek, faaliyetlerini düzenlemelerine yardımcı olmak ve denetlemek, sonuncusu ve en önemlisi esnaf  ve tüccarların arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamaktır. Ahilik kültürü ile düşünüldüğünde Odacılık sorunların çözüme kavuşturulması için birlik, beraberlik, lobicilik demektir. Biz de Aydın Ticaret Odası olarak ecdadımızdan miras kalan bu değeri her koşulda çalışmalarımız ve girişimlerimiz ile yaşatmaya devam ediyoruz.

Ahi Evran-ı Veli'yi rahmetle yad ediyor, Ahilik Haftası'nı kutluyorum. Tüm esnaf ve tüccarlarımıza bereketli, hayırlı kazançlar diliyorum".