ÜLKEN, 3. İSTANBUL COĞRAFİ İŞARETLER ZİRVESİ’NDE KONUŞTU 10.09.2022

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu ile TOBB’un da destekleriyle İstanbul Gastronometro'da “Yerelden Küresele Dünya Kadar Yöre” teması ile gerçekleştirilen 3. İstanbul Coğrafi İşaretler Zirvesine konuşmacı olarak katılım sağladı.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan ÜLKEN, Coğrafi işaretli ürünleri ticarileştirmenin, ticarileşmiş işin katma değerli bir hal ile hem reklamı hem kültürel değerlere sahip çıkılması hem de para kazanılması noktasındaki proses şemasının çok önemli olduğuna işaret ederek, bunun akarak giden bir süreç olduğunu ve bu eksiklikleri giderebilmek adına çok ciddi bir sürecin uzun süredir devam ettiğini aktardı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk Patent ve Marka Kurumu ve iş birliğinde, Metro Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen.​ ‘Yerelden Küresele: Dünya Kadar Yöre’ ana temasıyla düzenlenen zirveye, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan ÜLKEN, Metro Türkiye CEO’su Sinem TÜRÜNG, TOBB KOBİ Politikaları ve Sanayi Müdürü Cahit CEREN, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Mustafa IŞIK, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Adem BAŞAR, Federal Almanya Büyükelçiliği Gıda ve Tarım Müsteşarı Thomas HUBER, Avrupa Komisyonu Coğrafi İşaretler Birimi Başkan Yardımcısı Branka TOME, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan ÖZOĞLU, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkan Vekili Cemil BAŞPINAR, Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan KIZILTEPE, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz KARACA ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Ürün Pazarlama Müdürü Burcu GEZEROĞLU katıldı. 

Zirvede ayrıca, Türkiye’nin çeşitli illerinden kooperatif temsilcileri, üniversitelerinden öğretim üyeleri, gastronomi yazarları ve Türk gastronomisinin önde gelen şefleri konuşmacı olarak yer aldı.