AYMES, İSKOÇYA’DA FAALİYET GÖSTEREN 3 FARKLI KURUMA TANITILDI 12.08.2022

VOC-Test Merkezleri Hibe III Programı ile Avrupa Birliği ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilen AYMES-AYTO Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Projesi kapsamında, AYMES proje ekibi İskoçya’da mesleki yeterlilik ve çıraklık eğitimi alanlarında faaliyet gösteren Skills Development Scotland, Food & Drink Federation ve Polaris Learning kurumları ile bilgi alışverişi toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi projesi tanıtılırken proje kapsamında geliştirilen Dolum ve Paketleme Operatörü ve Sebze- Meyve Kurutma İşlemi Operatörü mesleki yeterlilikleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Mesleki yeterlilik sistemine işveren ve potansiyel iş gücü çalışanlarının entegre edilmesi ve sürdürülebilir bir gelecek için gıda sektörünün önemine değinildi.