AYTO’DA “HEDEF PAZAR ANALİZİ VE TİCARİ İSTİHBARAT TESLİM VE ÖDEME ŞEKİLLERİ EĞİTİMİ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ 30.06.2022

AYTO organizasyonu ve uzman eğitici Murat ODACI sunumuyla gerçekleştirilen “Hedef Pazar Analizi ve Ticari İstihbarat Teslim ve Ödeme Şekilleri Eğitimi” AYTO Akademi Eğitim Salonunda yapıldı.

2 gün sürecek olan, Odamıza kayıtlı ihracatçı firmalarımızın yanı sıra dış ticaret yaparak iş hacimlerini geliştirmek isteyen üyelerimizin de katıldığı eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verilecek. Eğitime katılan üyelerimiz, uluslararası alanda ürünleri için pazar araştırması yapmayı, ürünlerini dünya üzerinde en çok ithal eden ülkeleri tespit etmeye, ürünlerini Türkiye'nin en fazla hangi ülkelere sattığını belirlemeye, hangi pazarlarda rekabetin daha yoğun hangilerinde daha zayıf olabileceğine ilişkin konularda öngörü sahibi olmak adına önemli bilgiler edindiler. Üyelerimiz eğitim de aynı zamanda ürünleri için hedef pazarlar tespit edebilme ve bu hedef pazarlarda yer alan muhtemel alıcıları tespit etmekte kullanacakları uygulamalar konularında eğitim aldılar. 

Aydın Ticaret Odası’nın Aydın İlinin dış ticaret hacmini arttırmaya yönelik hedefi doğrultusunda eğitimlerine devam edeceğinin altını çizen Genel Sekreter İlknur KABASAKAL, “Üyelerimiz umarım Murat Hocamızın verdiği bilgiler ışığında işlerini geliştirerek kendi ekonomilerine ve Aydın Ekonomisine katkı sağlarlar Dış ticaretin gelişmesi için planladığımız eğitimlerin yanı sıra üyelerimizden gelecek taleplere de her zaman açığız. Üyelerimiz sadece dış ticaret olarak değil işlerini geliştireceğini düşündükleri her alanda eğitim taleplerini Odamıza iletebilirler”, dedi.