İNSANA YARAŞIR İŞ VE GELECEĞİMİZ İÇİN ÖNCE GÜVENLİK PROJESİ, MUTSO’DA TANITILDI 23.06.2022

Avrupa Birliği ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilen AYTO’nun hazırladığı ve yürütmekte olduğu “İnsana Yaraşır İş ve Geleceğimiz için Önce Güvenlik Projesi” kapsamında Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’na proje il bilgilendirme ziyareti gerçekleştirildi. Muğla Ticaret ve Sanayi  Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Mustafa ERCAN, MUTSO Genel Sekreteri Mehmet ÇÜÇEN, Aydın Ticaret Odası Genel Sekreteri İlknur KABASAKAL, MUTSO Genel Sekreter Yardımcısı Elvan KOCAGÖZ, Maden Mühendisleri Odası Muğla ili temsilcileri, Maden Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilcisi Kurultay Ahmet HALVAŞİ, Muğla’da maden sektöründe faaliyet gösteren işletmeciler ve İSG uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda AYTO Proje ekibi proje kapsamında gerçekleştirilen, madencilik alanında iş sağlığı ve güvenliği alanında bilincin ve tedbirlerin alınmasının önemi hakkında farkındalık sağlayan faaliyetler ve proje süresince gerçekleştirilecek seminer, eğitim, çalıştay etkinlikleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Toplantıda yapılan sunumda AYTO’nun proje kapsamında geliştirdiği açık ocak madenciliğinde şev kayması, dinamit patlatma ve iş makinesi kullanımlarını içeren sanal gerçeklik senaryo uygulamaları iyi uygulama örneği olarak katılımcılara tanıtıldı. Toplantı sonunda İSG hakkında sektörlerdeki sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri istişare edildi.