AYTO, OLIVIA İSTANBUL ZEYTİNYAĞI FUARI VE ULUSAL ZİRVESİ’NDE 06.06.2022

İstanbul'da Aydın Ticaret Odası ve Aydın Ticaret Borsası’nın katkılarıyla ilk kez düzenlenen İstanbul Zeytinyağı Festivali, İstanbul Fuar Merkezinde kapılarını açtı. Fuarın açılışını TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN gerçekleştirdi. Türkiye'nin ve Aydın’ın özel üretilmiş ve birçoğu kalite ödülü kazanmış zeytinyağı markalarının tüketiciye tanıtıldığı fuarın başlıca hedefi tüketiciyi bilinçlendirmek ve üstün kaliteli ürünleri ziyaretçiye sunmaktı. Fuarda, Türkiye’nin en sağlıklı mahsullerinden biri olan ''Zeytin'' ve büyük emekle elde edilen ''Zeytinyağı'' üzerine tadım eğitimleri verildi ve iyi zeytinyağını nasıl tanırız başlığı altında uzmanlar tarafından bilgiler paylaşıldı. 2021 yılında, Aydın Ticaret Borsası’nca Türk Patent ve Marka Kurumu ile ilgili kurumlar nezdinde ve Avrupa Birliği'nde tescillenen Aydın Memecik Zeytini ve zeytinyağı fuarda sergilenen Coğrafi işaretli ürünler arasındaydı. Yaklaşık 20000 ziyaretçinin geldiği ve 3 gün süren fuarda, Aydın Ticaret Odasının hazırladığı bölümde Aydın zeytinyağı ve ürünleri sergilendi.

Fuar hakkında açıklamalarda bulunan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan ÜLKEN “ Bugün Olivia İstanbul – Zeytin ve Zeytinyağı Fuarı ve Ulusal Zirvesi’nin açılışını gerçekleştirdik. Üretimin satışa dönüşmesinde fuarların büyük bir payı var, AYTO olarak, Üyelerimizin ticari faaliyetlerini geliştirmeleri ve yeni iş fırsatları edinmeleri için Odamızda buna yönelik eğitim ve Üyelerimizin edindikleri bilgileri destekleyecek, ticari hayatta daha aktif yer almalarını sağlayacak fuarlara katılımlarını sağlamayı önemsiyoruz. Bu fuarda Aydın’ımızı ve Odamızı tanıtmak için açtığımız standımız bizim için gurur verici. Fuarlar Üyelerimiz için yeni iş bağlantıları kurmaları için istişare ortamları oluşturmanın yanı sıra Üyelerimizin fuardan edindikleri yeni uygulamalar, ürün çeşitleri hakkındaki bilgi ve görüşmeler neticesinde sektöre ve il ekonomisine katkı sağlamış oluyoruz. ” dedi.