AYTO, SİGORTA HAFTASINI KUTLADI 30.05.2022

Odamız 12. Meslek Komitesine bağlı sigortacı üyelerimiz tarafından Sigorta Haftası kapsamında Hükümet Meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni düzenlendi.

Aydın Valiliği önünde yer alan Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk koyma törenine AYTO Yönetim Kurulu Üyesi Ali ÇAKIR, TOBB Aydın İli SAİK Üyesi  Murat ÇAY, AYTO 12. Meslek Komitesi Başkanı Ayhan TORAL, Aydın Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Özgür ARICI ve sigortacılık sektöründen kayıtlı üyeler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan çelenk koyma töreninin ardından AYTO’nun Sigortacılık faaliyeti ile iştigal eden Üyeleri adına TOBB Aydın İli SAİK Üyesi Murat ÇAY bir konuşma gerçekleştirdi. ÇAY, konuşmasında “Bizler acente olarak sigortalılarla sadece iş ilişkisi içerisinde değiliz. Bizim müşterilerimizle aynı zamanda gönül bağımız var. Düşününki, bu kişiler, servetlerini, evlerini, sağlıklarını, çocuklarının geleceklerini bizlere emanet ediyor. Milyonlarca liralık fabrikalarını bizim aracılığımızla sigortalatıyor. Burada yapacağımız ufak bir hata, kişilerin tüm birikimlerinin bir anda yok olmasına neden olabilir. Ama sigortalılar bize güveniyor. Bizler de bu güveni boşa çıkartmamak için, 7/24 sigortalımızın yanında oluyoruz. Söz konusu acentelerimizin hayatta kalması çok önemli, ülkemiz sigortacılığını geliştireceksek bu meslektaşlarımız sayesinde geliştireceğiz. Zira, en yüksek büyüme potansiyeli o pazarda. Bizim küçük ve orta ölçekli acentelerimizi ayakta tutabilmemiz için de, trafik branşında onları desteklememiz gerekir. Bu çerçevede, ivedi olarak, acilen trafik sigortasında taban acente komisyonunu yükseltmeliyiz. Özetlemek gerekirse, pandemi sürecinde, sektörün iş kaybı yaşamaması, sigortalının mağdur olmaması için, acenteler olarak canla başla çalıştık. Pandemi de olsa, dolu da olsa, deprem de olsa, sel de olsa, sigortalımızın yanında olduk, olmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.